Moskova'daki Ostankino Televizyon Kulesi yanıyor

Güncelleme Tarihi:

Moskovadaki Ostankino Televizyon Kulesi yanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2000 00:00


Haberin Devamı

Moskova'daki en büyük televizyon kulesinde, dün sabaha karşı henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. Rus Interfax haber ajansından alınan bilgiye göre kulenin asansörlerinden birinde iki kişi mahsur kalmış durumda.

İtfaiyeciler, halen devam eden yangının yerden 150 m.'ye kadar olan bölümünü kontrol altına almış durumdalar.

Avrupa'nın en uzun yapısı kül mü olacak?

Avrupa'nın en uzun yapısı olma özelliğini taşıyan kule, 540 metre uzunluğunda. İtfaiyeciler, yangının büyük çaplı olmasının kuleyi yıkılma riskiyle karşı karşıya getirdiğini söylüyorlar. Çevre halkı, kulenin yarısını kaplayan beyaz dumanın kendilerini ürküttüğünü söylüyorlar.

1967 yılında inşa edilen Ostankino Televizyon Kulesi, Rus devlet televizyonu RTR de dahil olmak üzere Rusya'nın başlıca 8 televizyon kanalının yayın istasyonu şebekesi konumunda. Yetkililer, çıkan yangının, bu televizyon kanallarının yayınlarının kesilmesine neden olduğunu ancak, RTR ve birkaç kanalın, yayınlarına uydudan devam ettiklerini söylediler.

RTR Haber Editörü Yuliya Gavrushina, "bu yangın, Ostankino Televizyon Kulesi'ndeki son on yılın en büyük aksaklığıdır. 1991 ve 93 yıllarında iki kez meydana gelen hükümet karşıtı darbe girişimlerinde bile kuleden yapılan yayınlar aksamadan devam etmiştir" diyor.

Çok sayıda itfaiyeci görev başında

Moskova İtfaiye Departmanı Şefi Leonid Kortchik, yangında çok sayıda itfaiye elemanının görev aldığını ve yangının, kulenin yangın çıkışlarına kadar kontrol altına alındığını söylüyor.

Yangın söndürme çalışmalarında, 100 itfaiye kamyonu ve birden fazla itfaiye helikopteri kullanılıyor. İtfaiye şefi Kortchik, helikopterden, kulenin tepesine itfaiyecileri indirmeyi planladıklarını söylüyor.

Ostankino, turistleri çeken bir kule

Moskova'nın kuzeyinde yer alan Ostankino Televizyon Kulesi, şehri ziyaret eden turistlerin rağbet ettiği bir mekan olma özelliğini de taşıyor. Kuledeki restorant, Moskova'nın panoramik manzarasını yansıtmasıyla tanınıyor.

Chicago'daki Sears Kulesi'nden daha uzun olan Ostankino Kulesi, bir zamanlar, Sovyetler Birliği döneminin "modernlik" sembolüydü. Moskova'ya gelen turistlerin, kuleyi, şehrin yerlilerine oranla en az 3 kat daha fazla ziyaret ettikleri biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!