Moskova'da generaller zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Moskovada generaller zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, pazartesi günü Rusya ziyaretine başlıyor. 18-22 Mayıs tarihleri arasında 5 gün sürecek gezi, 1991 yılında yeni Rusya'nın ilanından beri Genelkurmay düzeyinde gerçekleşen ilk temas olması bakımından şimdiden ‘tarihi’ olarak nitelendiriliyor.

Rusya Savunma Bakanı Mareşal İgor Sergeyev, Genelkurmay Başkanı Anatoli Kvaşnin ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Andrey Kokoşin ile bir araya gelecek olan Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı iki ülke arasında askeri işbirliğinin şimdiki düzeyi ve gelecekteki planların ele alınacağı bildirildi. Karadayı'nın temasları sonunda Türkiye ve Rusya arasında askeri alanda bir ‘Karşılıkl Anlayış Memorandumu’ imzalanması da bekleniyor.

Rus askeri kaynaklardan edinilen bilgiye göre Moskova'da yapılacak Türk-Rus General zirvesinde iyi niyet beyanı dışında pratikte çözüm bekleye konular da ele alınacak. Rusya, Türkiye'nin NATO'nun genişlemesi konusund kesin tavrını öğrenmek istiyor. Ayrıca Kafkaslar bölgesinde Türkiye il Gürcistan arasında son dönemde gelişen askeri işbirliği Rus yönetimin rahatsız eden konulardan biri.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!