Moskova’da söylenti: Aliyev gözden düştü

Güncelleme Tarihi:

Moskova’da söylenti: Aliyev gözden düştü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

RUS basını ‘ABD ve Türkiye Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in politikalarından rahatsız; Washington sürgündeki Resul Guliyev'i hazırlıyor' diye bir iddia ortaya attı.

Günlük Nezavisimaya gazetesinde yayınlanan bir yorum-habere göre Hazar, Kafkaslar ve Ortadoğu açısından ‘kilit ülke’ konumundaki Azerbaycan'da yakın gelecekte büyük değişiklikler olacak. ABD, Rusya ve Türkiye'nin başrolü oynayacağı ‘Azerbaycan kimin arka bahçesi olacak?’ oyunu, yeni kurallar, yeni oyuncular ve yeni bir formülle hız kazanacak.

Rusya'dan sonra ABD ve Türkiye'nin de Haydar Aliyev'in politikalarından huzursuz olmaya başladığını öne süren gazeteye göre ‘Azerbaycan’da biriken sorunlar yakında Bakü'de iktidar değişikliği olacağının sinyallerini veriyor. Yaşlı Aliyev yerine oğlu İlham'ı hazırlarken, Washington ve Ankara'da başka hesaplar yapılıyor. Bakü'de yumuşak geçişi temin etmek için ABD ve Türkiye, Azerbaycan'a gönderdikleri ‘özel birimlerle’ çalışmaya başladı bile. Özellikle ABD, halen Amerika'da sürgünde bulunan eski Perlamento Başkanı Resul Guliyev'i Aliyev'in yerine hazırlıyor'.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!