Mont Blanc çok özel

Güncelleme Tarihi:

Mont Blanc çok özel
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2015 01:06

Avrupa’nın en yüksek dağı Mont Blanc’ı gösteren 365 gigapiksellik fotoğrafın, dünyanın en yüksek çözünürlüklü fotoğrafı olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

FRANSA ve İtalya sınırındaki dünyanın en yüksek 11’nci dağı olan Mont Blanc, dünyanın en yüksek çözünürlüklü fotoğrafının konusu oldu. İtalyan fotoğrafçı Filippo Blengini liderliğindeki uluslararası 5 kişilik ekip, Mont Blanc dağının panoramik fotoğrafını oluşturmak için geçen yıl 3500 metre yükselikte eksi 10 derecede çalıştılar.

35 saatte 70 bin kare fotoğraf çekildi. 46 terabyte yer kaplayan fotoğraflar, 2 ay süren işlemler ve özel yazılımlarla düzenlemeler sonucunda 365 gigapiksel çözünürlüğünde görüntüyü oluşturdu. 365 gigapiksel fotoğraf, basılabilseydi bir futbol sahasının tamamını kaplayacak büyüklükte olacaktı. Fotoğraf, projeyi hazırlayan ekibin “in2white.com” isimli internet sitesinde yayınladı. Fotoğrafın üzerinde tıklama yapıldığından yüksek oranda yakınlaştırma yapılabiliyor. Fotoğrafçı Filippo Blengini, proje için dağdan esinlendiklerini söylerken “Biz sadece gözümüzün gördüğü, engin güzelliği, şaşırtıcı büyüklüğü, saf hazzı göstermek istedik” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!