Modern Türkiye'deki en büyük katliam

Güncelleme Tarihi:

Modern Türkiyedeki en büyük katliam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2009 09:58

Mardin'de maskeli dört saldırganın bir düğünü basarak çoğu çocuk ve kadın 44 kişiyi katletmesi dünya basınında geniş yankı buldu.

Haberin Devamı

Reuters: Türkiye'nin güneydoÄŸusunda bir düğünü basan otomotik silahlı dört kiÅŸi çoÄŸu çocuk ve kadın 44 kiÅŸiyi öldürdü. Pazartesi gecesi meydana gelen saldırı Avrupa BirliÄŸi adayı modern Türkiye'nin tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçti. İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay olayın bir terör saldırısı olmadığını, iki aile arasındaki kan davasından kaynaklandığını açıkladı.  Â

Haber tüm ayrıntılarıyla yer alırken, düğünü basan kişilerin köy korucusu oldukları belirtildi. Reuters'in haberinde, Türkiye'de 57 bin köy korucusunun bulunduğu, tartışmalı köy korucusu uygulamasının 1985'te başlatıldığı ve bu kişilerin devlet adına öldürme yetkisine sahip oldukları da belirtildi. 

AP:
GüneydoÄŸu'da maskeli dört kiÅŸi otomotik silahlar ve el bombalarıyla bir düğün törenini basarak çoÄŸu çocuk ve kadın 44 kiÅŸiyi katletti. Saldırıda gelin ve damatla birlikte 6 çocuk da hayatını kaybetti. Türk İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay saldırıyla ilgili 8 kiÅŸinin gözaltına alındığını söyledi. Atalay ilk incelemelerde olayın bir terör saldırısı olmadığını, aileler arasındaki husumetten kaynaklandığını belirtti.  Â

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoglu'nun Chanel 24 televizyon kanalına yaptığı açıklamaya da yer veren AP, Belediye Başkanı'nın saldırıdan kurtulan iki kişiyle görüştüğünü de belirtti ve "İki maskeli kişinin düğün evini bastığını anlatan görgü tanıkları, akrabalarının cansız bedenlerinin yanına yatarak kurtulduklarını anlattılar" ifadesini kullandı.  

Haberin Devamı

AFP: Fransız haber ajansı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a dayandırarak verdiği haberde, düğün baskınında 6'sı çocuk, 16'sı kadın toplam 44 kişinin öldürüldüğünü belirtti. Saldırının bir terör olayı olmadığı, iki aile arasındaki bir husumetten kaynaklanmış olabileceği ifade edildi.

Der Spiegel: Türkiye'nin güneydoÄŸusunda maskeli dört kiÅŸi el bombaları ve silahlarla bir düğünü basarak 40'tan fazla kiÅŸinin ölümüne neden oldu. Türk yetkililer saldırının kan davasından kaynaklandığını belirtiyor. Türk İçiÅŸleri Bakanı BeÅŸir Atalay olayın bir terör saldırısı olmadığını açıkladı. Katliam sonrası 8 kiÅŸi gözaltına alındı.Â

Haberin Devamı

Bild: Almanya'nın en yüksek trajlı gazetesi Bild haberi internet sayfasında 'Düğün töreninde katliam' başlığıyla verdi. Haberde Türkiye'nin güneydoğusunda bir köyde 4 maskeli saldırganın otomotik silahlarla gerçekleştirdiği katliamda 44 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Haberde İçişleri Bakanı Atalay'ın olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını duyurduğu da vurgulandı.   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!