Milletlerin kaderini değiştiriyoruz

Güncelleme Tarihi:

Milletlerin kaderini değiştiriyoruz
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2017 14:31

Britanya Türk Kadınları Derneği (BTKD), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü İngiltere Parlamentosu’nun Thames Nehri kıyısındaki Lordlar Kamarası salonunda kutladı.

Haberin Devamı

PARLAMENTONUN üst kanadı Lordlar Kamarası’nın ilk ve tek Türk asıllı üyesi Barones Meral Hüssein-Ece’nin ev sahipliğindeki kutlamaya, BTKD Onursal Başkanı Sefire Esra Bilgiç, KKTC Temsilcisi Büyükelçi Zehra Başaran ve annesi Gülten Başaran, Başkonsolos Çınar Ergin ve eşi Deniz Ergin, Selva Işık, Barones Gale, Barones Hanke, Barones Sheehan, Barones Jenkins, Milletvekili Diane Abbott, Çanakkale Anma Platformu Başkanı Servet Hassan ile çok sayıda konuk katıldı.

Barones Meral Hüssein-Ece, Birleşmiş Milletler’in bu yılın Dünya Kadınlar Günü mesajı olan ‘Değişim için cesur ol’ sözüyle başladığı konuşmasında dünya nüfusunun yarısını oluşturan kadınların, toplam gelirin sadece yüzde 10’una, taşınmaz malların ise yüzde 1’ine sahip olduğunu söyledi.

ATATÜRK’Ü DE ANDILAR
İngiltere’nin ikinci kadın başbakanı Theresa May’ın, temmuz ayından bu yana 10 Downing Street’te ikamet ettiğini kaydeden BTKD Onursal Başkanı Esra Bilgiç ise “Başbakanlıkta, Bakanlar Kurulu’nda, Avam Kamarası’nda, Lordlar Kamarası’nda başarılı ve tanınmış kadınların olması, cinsiyet ayırımında epey yol aldığımızın bir göstergesidir. Bugün, kadınların milletlerin kaderini değiştirdiğini görmek çok cesaret verici” dedi.
Bilgiç, 1934 yılından bu yana kadınların seçme ve seçilme hakkına sahip olduğu bir ülkenin vatandaşı olarak modern Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de minnetle andığını söyledi.

Haberin Devamı

THATCHER’İN TARİHİ SÖZÜ
Kadın ve Eşitlik Gölge Bakanı Barones Gale ise İngiltere Parlamento’sunda tarih boyunca kadınların parlamentodaki sayısından bahsederek, bugüne kadar 2’si başbakan, 47’si kabine bakanı olmak üzere toplam 459 kadının milletvekili olarak parlamentoda yer aldığını söyledi. Barones Jenkins ise Margaret Thatcher’in ‘Eğer bir şeyi söylemek istiyorsan, bir erkeğe sor. Eğer bir şeyin yapılmasını istiyorsan ise bir kadına söyle’ sözünü hatırlatarak kadınların kararlılıklarına vurgu yaptı.
Konuşmaların ardından davete katılanlar, geleneksel İngiliz çayı ve ikramlarıyla ağırlandı.

BAKMADAN GEÇME!