Metin Turan sonunda özgür

Güncelleme Tarihi:

Metin Turan sonunda özgür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 12:18

Mısır'da 17 Ağustos'ta tutuklanan TRT Kahire muhabiri Metin Turan tahliye edildi. Özgürlüğüne kavuşan Turan, "Habere giderken haber oldum" dedi.

Haberin Devamı

Ramses Meydanı'ndaki Fetih Camii olaylarını takip ettiği esnada gözaltına alınan Turan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklandıktan tam 114 gün sonra özgürlüğüne kavuşan Turan cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye’nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Alper Bosuter ile birlikte büyükelçilik rezidansına gitti.

Burada elbiselerini değiştiren Turan daha sonra ailesi ve Türkiye’deki yakınları ile telefonda konuşarak durumunun iyi olduğunu bildirdi.

METİN TURAN BÜYÜKELÇİLİKTE / FOTO GALERİ

İLK FOTOĞRAF TWITTER'DAN

Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği, Twitter hesabından Turan'ın ilk fotoğrafını da paylaştı. Elçilik hesabından atılan tweet'te, "Serbest bırakılan gazeteci Metin Turan Maslahatgüzarımız Alper Bosuter ile birlikte" denilerek, Turan'ın fotoğrafı yayımlandı.

Haberin Devamı

Turan'ın serbest kalmasının ardından tweet atan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise, "Bugün serbest kalan ve büyükelçiliğimizde bulunan Metin Turan ile telefonda konuştum. Bir kez daha ailesine ve kendisine geçmiş olsun diyorum" diye yazdı.

Turan, Mısır’da 3 Temmuz’daki askeri darbeye karşı Kahire’nin Ramses Meydanı’nda yapılan gösterileri izlerken güvenlik güçlerinden kaçarak göstericilerle birlikte Fetih Camii’ne sığınmıştı. Burada gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Turan, 100 günü aşkın süredir cezaevinde bulunuyordu.

“HABERE GİDERKEN HABER OLDUM”
AA’ya konuşan Turan, "Olaylar sırasında göstericilerin sığındığı El Fetih Camisi'ne TRT muhabiri olarak görevimi yapmak üzere gittim. Habere giderken haber oldum" dedi.

Turan, Türk hükümeti yetkililerine "en başından serbest bırakılana kadar davasına gösterdikleri ilgi için" teşekkür etti.

Turan'ın savunma heyetinden Avukat Abdurrahman Muhammed Said ise Türk gazeteciye yöneltilen suçlar hakkında, "Müvekkilimizin suçsuz olduğuna inanıyorduk" dedi.

Turan'ın tutuklu bulunduğu süreç içerisinde kötü muameleye maruz kalmadığını ve her türlü hakkın kendisine sağlandığını belirten Said, müvekkilinin ilk celsede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasını ve herhangi bir kefalet talep edilmemesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!