Meslek eğitimine daha fazla para

Güncelleme Tarihi:

Meslek eğitimine daha fazla para
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2017 09:39

Almanya’da Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Brigitte Zypries, Berlin’de Kreuzberg Meslek Eğitim Merkezi'ni (BWK) ziyaret etti. BWK’nın sahibi Nihat Sorgeç’ten kurslarla ilgili bilgi alan Zypries, sınıfları ve atölyeleri de gezdi.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLERLE de sohbet eden Bakan Zypries, özellikle kadın kursiyerlerle yakından ilgilendi. Moda ve stilistlik eğitimi alan kadınların çizdiği ve diktiği kıyafetleri de yakından inceleyen Zypries, yaşlılara bakım alanında kurs gören öğrencilerin bir süre dersine de katıldı. Ardından Irak ve Suriye'den gelen mülteci gençler ve göçmen kökenli işadamlarının hazır bulunduğu toplantıya katıldı.
Toplantıda konuşan Bakan Zypries, Almanya'da teorik ve pratik meslek eğitiminin birlikte yapıldığı sisteminin başarılı olduğunu söyledi. Zypries, “Başka Avrupa ülkelerinde gençler arasında işsizlik oranı yüksek. Almanya'da ise pratik ve teorik eğitimin verildiği sistem sayesinde gençler daha kolay iş bulabiliyor. Almanya bu konuda çok başarılı. Gelecek dört yıl içinde meslek eğitimine daha fazla bütçe ayrılacak. Okullar daha da modernize edilecek. 300 mesleğin dijitalleşmesi üzerinde çalışmalar yapıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!