Meryem Ana, Papa suikastını haber vermiş

Güncelleme Tarihi:

Meryem Ana, Papa suikastını haber vermiş
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Vatikan, 1917 yılında Portekiz'de göründüğü üç çoban çocuğa üç sır veren Meryem Ana'nın üçüncü sırrını açıkladı : Hz.Meryem, çobanlara Mehmet Ali Ağca'nın Papa'ya bir suikast düzenleyeceğini bildirmiş. Papa, dün bu çocuklardan ikisini kutsal kişi ilan etti.

HZ.Meryem'in 1917 yılında Fatima kentinde çobanlara açıkladığı ve 83 yıldır bir muamma olarak kalan ‘Üçüncü sır’ sonunda Vatikan tarafından açıklandı. Hz. Meryem çobanlara Papa suikastını haber vermiş, ‘yere yığılan beyazlar içindeki adam’ı tasvir etmiş.

Katolik inancına göre Meryem Ana, 1917 yılında 6 kez Portekizli üç çoban çocuğa göründü ve Lucia dos Santos, Francisco ve Jacinta Marta isimli çocuklara gelecekle ilgili üç sır açıkladı.

Birinci sır, Birinci Dünya Savaşı ile ilgiydi. Meryem Ana, çocuklara yakında Birinci Dünya Savaşı'nın sona ereceğini, acıların ve yoklukların son bulacağı müjdesini verdi.

İkinci sır ise İkinci Dünya Savaşı'yla ilgiliydi. Bolşevik Devrimi'ni haber veren Meryem Ana, Rusya'nın dine dönmesi gerektiğini aksi halde Sovyetler Birliği'nin Papalar'a gelecekte sıkıntı yaşatacağını belirtti.

Francisco, 1919 yılında, kardeşi Jacinta ise 1920 yılında zatüreden öldü. Sağ kalan Rahibe Lucia dos Santos Meryem Ana'dan duyduğu 3.sırrı 1943 yılında bir mektupla Vatikan'a bildirdi. Papa 23. Jean mektubu arşive gizledi. Bundan sonra ne kendisi ne de Kilise bir açıklama yapmadı. Üçünçü sır, sır olarak günümüze kadar kaldı. Kitaplar yazıldı, internette siteler yayınlandı, çeşitli iddialar ortaya atıldı. Hatta Meryem Ana'nın kıyamet gününü bildirdiği bile iddia edildi.

13 MAYIS'IN KEhaneti

Ve Vatikan da şimdiye kadar sadece rahibe Lucia dos Santos, Vatikan İnanç Doktrinleri Başkanı Alman Kardinal Joseph Ratzinger tarafından bilinen üçüncü sırla ilgili açıklama yaptı. Vatikan'a göre üçüncü sır, Mehmet Ali Ağca'nın Papa'ya düzenlediği suikast girişimiyle ilgili.

Meryem Ana ilk kez 13 Mayıs 1917'de çocuklara göründü. Papa ise yine bir 13 Mayıs günü, 13 Mayıs 1981'de saldırıya uğradı. Vatikan'a göre mektupta tasvir edilen ‘açılan ateş sonucunda beyazlar içinde ölü gibi yere yığılan adam’ Papa idi. Nitekim Papa Jean Paul, ‘Bir el bana ateş açtı, başka bir el ise kurşuna yön verdi’ diyerek Meryem Ana'nın kurşunun hayati organlarından birine zarar vermesini engellediğini söylemişti. Vatikan'ın yakında üçüncü sırla ilgili tüm detayları açıklaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!