Merly Streep BM’de konuştu: Sincaplar, kuşlar Afgan kadınlardan özgür

Güncelleme Tarihi:

Merly Streep BM’de konuştu: Sincaplar, kuşlar Afgan kadınlardan özgür
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2024 07:00

Hollywood’un usta oyuncularından Merly Streep, New York’taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu oturumunda dikkat çekici bir konuşma yaptı.

Haberin Devamı

Streep, “Bugün Afganistan’da bir sincap bir kız çocuğundan daha fazla hakka sahip çünkü halka açık parklar Taliban tarafından kadınlara ve kız çocuklarına kapatıldı. Kabil’de bir kuş şarkı söyleyebilir ama bir kız çocuğu söyleyemez” dedi.

MÜCADELE ÇAĞRISI

Konuşmasında dünya liderlerine de seslenen ünlü oyuncu, Afgan kadınların ve kızların Taliban yönetiminin aşırıcılığından kurtulması çağrısında bulundu. Streep, “Afgan toplumunun herkesin gözü önünde geldiği bu durum, dünyanın geri kalanı için çarpıcı bir örnek” ifadelerini kullandı. Afganistan Kadın Forumu liderlerinden Asila Wardak da BM’deki toplantıda Afgan kadınlarının dünya liderlerine, “Bu mücadelenin sadece Afgan mücadelesi olmadığını, aşırıcılığa karşı küresel bir mücadele olduğunu” hatırlatmak için orada olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

KONUŞMAK BİLE YASAK

Taliban yetkilileri, ABD kuvvetlerinin Ağustos 2021’de ülkeden ayrılmasının ardından katı kurallarla Afganistan’ı yönetiyor. Taliban, ilkokuldan sonra eğitimi yasakladığı kadınlara son olarak ev dışında yüksek sesle konuşmayı ve şarkı söylemeyi yasaklamıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!