Merkel'i kızdıracak mesaj

Güncelleme Tarihi:

Merkeli kızdıracak mesaj
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 31, 2010 14:47

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Almanya'da Türk okulları" açılsın önerisine Almanya'nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder de destek verdi. Schröder Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ortaya attığı "imtiyazlı ortaklık" kavramının da siyasi literatürden çıkarılması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Schröder, Alman Bild gazetesine yazdığı makalede şöyle dedi: "Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan çok doğru bir öneride bulundu. Ülkemizde Almanca ve Türkçe eğitim veren daha fazla okula ihtiyacımız var. Bu okullar sadece uyumu sağlamaya yardımcı olmayacak, aynı zamanda ülkemizi bir parça daha evrenselleştirecek."

Başbakan Angela Merkel'in Türkiye ziyareti öncesi, Alman politikacıların sorumsuzca yaptığı açıklamalar nedeniyle iki ülke ilişkilerinin zarar gördüğünü dile getiren Schröder, "İki taraf böyle dışardan atışarak konuşacağına, Avrupa Birliği üyeliği de dahil, bir araya gelerek sorunlara çözüm aramalı" dedi.

"Başbakan Angela Merkel'in Alman-Türk okulları hakkında yaptığı olumlu açıklama ve "imtiyazlı ortaklık" kelimesinin Türkiye'de pek hoş karşılanmadığını vurgulaması çok olumlu bir adım. Bu kavram siyasi literatürden çıkarılmalıdır."

Haberin Devamı

Sadece Türkiye'de değil, dünyanın bir çok yerinde yüzlerce Alman okulu bulunduğunu belirten Schröder, "Almanya'da Fransız, İngiliz, Yunan ve daha bir çok ulus ait okul var. Niçin daha fazla Türk okulu da olmasın?"

TÜRK EKONOMİSİ İSVEÇ, POLONYA VE BELÇİKA'DAN DAHA GÜÇLÜ

Türkiye'nin dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer aldığını dile getiren Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder, bu ülke ekonomisinin Avrupa Birliği üyesi olan İsveç, Polonya ve Belçika'dan daha güçlü olduğunu vurguladı. Türkiye'de ekonominin çok hızlı büyüdüğünü ve Almanya'nın bu şansı kullanması gerektiğini belirten Schrörder, bu nedenlerden dolayı Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğini desteklediğini söyledi.

Ä°KÄ° DÄ°LLÄ° OKULLAR ENTEGRASYONA YARDIMCI OLUR

Schröder, Türkiye ve Almanya'daki iki dilli okulların, Türkiye'nin Avrupa BirliÄŸi ile entegrasyonuna katkıda bulunacağını da yazdığı makalede belirtti.   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!