Meriç’te alevler Dedeağaç’a ilerliyor

Güncelleme Tarihi:

Meriç’te alevler Dedeağaç’a ilerliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2023 07:00

Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara sınırını oluşturan Meriç Nehri’nin Yunan tarafında cumartesi günü başlayan orman yangını, üçüncü gününde devam ediyor.

Haberin Devamı

Farecik (Ferres) kasabası yakınında, Ballıköy (Melia) ile Torbalı (Pilea) köyleri arasında başlayan ve şiddetli rüzgârın tesiriyle Dedeağaç şehrine doğru ilerleyen yangında şimdiye kadar binlerce dönüm ormanlık arazi kül oldu.

HAVA ŞARTLARI KÖTÜ

Yangın söndürme çalışmalarına 10 uçak ve helikopter, 214 itfaiyeci ve 59 itfaiye aracı katıldı. İtfaiye Teşkilatı Sözcüsü Yanis Artopios “Çok kötü hava şartlarına karşı mücadele veriyoruz. Yangın, bölgede özellikle 2 noktada tüm şiddetiyle sürüyor” dedi. Önceki gün acil durum ilan edilen bölgede 14 yerleşim birimi önlem olarak boşaltıldı. Dedeağaç ile İpsala hudut kapısı arasındaki karayolu, tedbir amaçlı olarak belli bir süre trafiğe kapatıldı. Ayrıca, başkent Atina’dan 130 kilometre mesafedeki Prodromo bölgesinde dün büyük bir orman yangını çıktı. Bölgenin turistik beldelerinden Sarandis sahili tedbir amaçlı boşaltıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!