‘Menbiç’te gizli anlaşma yaptık konuşmak istemiyorum’

Güncelleme Tarihi:

‘Menbiç’te gizli anlaşma yaptık konuşmak istemiyorum’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 19:06

FRANSA’da yayınlanan Le Monde gazetesinin internet versiyonunda çıkan mülakatında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Atatürk Havalimanı’na düzenlenen saldırının ardından Türkiye’nin IŞİD’e stratejisini değiştirip değiştirmeyeceğiyle ilgili “Türkiye’nin terör örgütü DAEŞ ile tüm imkanlarıyla savaştığını” belirtti.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Menbiç konusunda da ABD ile gizli bir askeri anlaşma yaptıklarını konuşmak istemediğini kaydetti.

- Barış süreci için şartlar: Türkiye’nin aynı anda IŞİD ve PKK ile mücadele etmesinden başka seçeneği olmadığını belirten Bakan, “PKK ile niye barış sürecine geri dönülmediğiyle’ ilgili olarak “Yeniden (saldırıya) başlayan biz değiliz. Terörden vazgeçer ve silah bırakırsa çözüm sürecine yeniden başlayabiliriz. Avrupalılar ve Amerikalılar neden PKK’dan terör eylemlerine son vermesini istemiyorlar” dedi.

- ABD’nin YPG’ye desteği: Çavuşoğlu, “PKK ve YPG’nin amacı ne Suriye’de barış ve istikrarın sağlanması ne de toprak bütünlüğü, tam tersine onlar kendi oluşumlarını, varlıklarını kurmak istiyorlar. Bu çok tehlikeli. Orta ve uzun vadede, bizim, Avrupa’nın ve ABD’nin güvenliği bakımından çok olumsuz etkisi olacaktır” diye konuştu. Çavuşoğlu, ancak ABD’nin Menbiç ile ilgili varılan anlaşmaya uyduğunu belirtti. “Menbiç’in geleceği konusunda nasıl bir anlaşmaya vardınız” diye sorulması üzerine Çavuşoğlu, “Bu gizli bir askeri anlaşma, bunun hakkında konuşmak istemiyorum” yanıtını verdi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!