‘Mehmet çocuğumu çarmıha gerecekti’

Güncelleme Tarihi:

‘Mehmet çocuğumu çarmıha gerecekti’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2004 02:06

Almanya'da Türk sevgilisi ile 3 yaşındaki kızı Carolin'e işkence yapıp ölümüne sebep olmakla suçlanan Polonyalı anne Zeneta Bytomska'nın fahişelik yaptığı ortaya çıktı. Çocuğun babasının bile ‘‘Bu benden değil’’ diyerek kadını terk ettiği öğrenildi. Sevgilisi Mehmet Akul'un ise bir aydır Zeneta ile yaşadığı belirtildi.

Almanya'nın Neu Ulm kenti yakınlarındaki Weissenhorn'da bir kliniğin kadınlar tuvaletinde ağır yaralı bulunan Carolin'in annesi Zeneta Bytomska'nın 16 yaşından beri fahişelik yaptığı ortaya çıktı. Yeni sevgilisi Mehmet Akul'un dövmesine göz yumduğu 3 yaşındaki kızının ölümüyle ilgisi olmadığını savunan Zeneta'nın iddiasına göre Carolin'in babası bir mafya üyesi. Ancak çocuğun babasının ‘‘Çocuk benden değil’’ diyerek kadını terk ettiği öğrenildi. Bu arada çocuğun Polonya'da bir bakıcı aileye verildiği, ama Carolin'in bu ailenin cinsel tacizine uğradığı ileri sürüldü. Alkolik olan bakıcı aile tarafından cinsel tacize uğrayan çocuğunu alıp Almanya'da yaşayan annesinin yanına gelen Zeneta, barlarda çalışmaya başladı ve fahişeliğe devam etti. Mehmet Akul ile bir barda tanışan Zeneta, bir aydır Türk ile birlikte yaşıyordu.

Zeneta, birlikte yakalandıkları İtalya'da polise verdiği ifadede sevgilisi Mehmet Akul'un kızını nasıl dövdüğünü anlattı. Zeneta, kendisinin çocuğu hiç dövmediğini ileri sürerek Mehmet'i suçladı. ‘‘Mehmet beni bile bıçakla tehdit etti’’ diyen Zeneta, bu nedenle polise gitmeye hiçbir zaman cesaret edemediğini belirtti. İtalya'nın Brindisi kentine gitmeye zorlandığını kaydeden Zeneta, çocuğu ölesiye döven sevgilisinden korktuğunu söyledi. Zeneta şöyle konuştu:

‘‘Bir keresinde duvardaki çarmıha gerilmiş Hz. İsa'yı duvardan indirip Carolin'i çarmıha germek istedi. Çocuğu feci dövdüğü gün ise Carolin'in başını defalarca duvara vurdu. Carolin artık tepki vermiyordu. Sadece nabzı atıyordu. Bir komşuya rica edip ‘Mehmet'in karnı ağrıyor' bahanesiyle hastaneye gittik ve çocuğu orada bıraktık.’’

Ancak Alman polisi, annenin verdiği ifadenin ‘‘inandırıcı olmadığını’’ bildirdi. Krumbach polisi, ‘‘Çocuğun taşıdığı yara izlerinin ölüm günü olan pazartesiden kalma olduğu görülüyor. Daha önceden yapılmış işkence izlerine rastlamadık’’ açıklamasını yaptı. Polis, annenin dediği gibi çocuğa haftalardır işkence yapıldığı iddialarını inandırıcı bulmadığını açıklarken, annenin ifadesini psikiyatristler de şüpheli buldu.

Türk sevgilinin hapiste öldürülmesinden korkuluyor

Halen İtalya'nın Brindisi kentinde tutuklu bulunan Mehmet Akul, çok geniş güvenlik önlemleri altında tutuluyor. Mehmet Akul'un cezaevinde diğer mahkumlar tarafından öldürülmesinden korkuluyor. Çocuk katillerinin cezaevinde istenmeyen kişiler olduğunu bilen cezaevi yönetiminin önlemleri arttırdığı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!