Megi tayfunu Filipinler'de 10 can aldı

Güncelleme Tarihi:

Megi tayfunu Filipinlerde 10 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2010 00:00

Filipinler'i dün etkisi altına alan Megi tayfunu, en az 10 kişinin ölümüne neden oldu. Tayfun Çin'in güneyine doğru ilerliyor.

Haberin Devamı

FİLİPİNLER'DE GERİDE ENKAZ BIRAKTI

Kızılhaç sözcüsü Alex Rosete, Pangasinan bölgesinde üç kişinin bina çökmesi, bir kişinin elektrik çarpması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

İsabela bölgesi valisi, bölgede üç kişinin boğulduğunu, ülkenin önemli adalarından Luzon adasının kuzeyinde ise üç kişinin öldüğünü söyledi. Adada şiddetli yağışların devam ettiği açıklandı.

Filipinler'in son yıllarda tanık olduğu en kuvvetli tayfun olan Megi'de, saatteki rüzgar hızı 260 kilometreye kadar çıktı.

ÇİN'E DOĞRU HIZLA İLERLİYOR

Saatte 260 kilometre hızla Filipinler'i vuran Megi tayfunu, elektrik direklerini ve ağaçları devirdi. Özellikle Luzon adasında büyük hasara neden olan tayfun, bugün Çin Denizi'ne doğru ilerliyor. Megi tayfununun Çin Denizi'nde hızı düştü ancak Çin'in güneyinde ana karaya yaklaştıkça tekrar hız kazanacağı belirtildi.

Haberin Devamı

VİETNAM'DA ETKİLENECEK

Megi tayfunu sadece Çin'i değil aynı zamanda Vietnam'ı da vurması bekleniyor. Vietnam'da aşırı yağışlar nedeniyle şimdiye kadar 41 kişi hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!