Maradona'dan hırsızlık suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Maradonadan hırsızlık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2008 14:23

Efsanevi futbolcu Maradona kariyerindeki başarıları gösteren eşyalarını sergilediği müzesinde hırsızlık yapıldığını söyledi

Haberin Devamı

EFSANEVİ FUTBOLCUNUN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN...

Arjantinli eski futbolcu Diego Maradona, futbol kariyerindeki başarılarından elde ettiği ya da  kendisine hediye edilen eşyaların sergilendiği müzeden 600 kadar parçanın çalındığı gerekçesiyle müze organizatörünü hırsızlıkla suçladı.

Maradona, internetteki "M10" sitesindeki açıklamasında, 1995'te kendisine verilen altın top, Pele'nin ve Küba lideri Fidel Castro'nun hediyelerinin bulunduğu 600 parçanın çalındığını belirtti.

Doğduğu Buenos Aires'te 2003'te açılan serginin kayıp parçaları arasında, Hollandalı Ruud Gullit ve Marco Van Basten, Alman oyuncular Franz Beckenbauer ve Lothar Matthaeus, Brezilyalı Pele ya da Bulgar Hristo Stoickov'un kendisiyle değiştirdiği formaların da bulunduğunu açıklayan Maradona, çalınan parçalarla ilgili olarak müzenin düzenlenmesinden sorumlusu Ernesto Texo'yu suçladı.

Haberin Devamı

Maradona, "Texo ve işbirlikçileri, Arjantin'in yanı sıra İtalya, Meksika ve diğer ülkelerde  açılan sergiden bu parçalara el koydu" dedi.

Maradona'nın çocukluğundan ve futbolu öğrenmesinden başlayarak, giydiği formalar dahil, oynadığı takımlardaki deneyimlerini anlatan sergide binden fazla parça yer alıyor. Bunların en ünlüsü ise futbolcunun 1986'daki Dünya Kupası'nda İngiltere'ye "yüzyılın golünü" atarken giydiği ayakkabılar da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!