Makedonya'daki genel seçimde nefesler tutuldu

Güncelleme Tarihi:

Makedonyadaki genel seçimde nefesler tutuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2016 11:13

Makedonya'da dün yapılan erken genel seçimde, oyların yüzde 98'inin sayımı tamamlanırken seçim sonuçlarındaki belirsizlik devam ediyor.

Haberin Devamı

Devlet Seçim Komisyonu'nun (DIK) açıkladığı verilere göre, sağ eğilimli İç Makedonya Devrimci Örgütü-Makedonya'nın Ulusal Birliği Demokratik Partisi (VMRO-DPMNE) öncülüğündeki ittifak oyların yüzde 37.96'sını alırken, Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği (SDSM) liderliğindeki ittifak yüzde 36.65 oy kazandı.

Mevcut sonuçlara göre, hiçbir siyasi parti ve ittifak 123 sandalyeli mecliste salt çoğunluğa sahip olamadı.

İKİ LİDER DE ZAFER İLAN ETTİ

Seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik sürerken, hem VMRO-DPMNE hem de SDSM liderleri zafer ilan etti.

VMRO-DPMNE Genel Başkanı Nikola Gruevski, partisinin genel merkezinde yaptığı konuşmada, erken genel seçimi partisinin öncülüğündeki ittifakın kazandığını ileri sürerek “Seçimleri kazandığımız ve kaybettiğimiz tüm belediyelerdeki seçmenlere teşekkür ediyoruz. Onların oyu olmadan bu galibiyete ulaşamazdık” dedi.

Haberin Devamı

Makedonya'da yeniden demokratik ve güvenilir bir seçimin yapıldığını ve vatandaşların özgür bir şekilde oy kullandığını kaydeden Gruevski, "Makedonya'da koalisyonun ve hükümetin kurulma zamanı. Kriz kesinlikle sona ermeli ve Makedonya ilerlemeli. Önümüzdeki günlerde ve haftalarda bu bizim ana hedefimiz olacak. Makedonya'daki kriz, bu seçimle sona erecek" diye konuştu.

SDSM Genel Başkanı Zoran Zaev de hükümet binası önünde yaptığı konuşmada, seçmenin bu seçimde "tarih yazdığını" vurgulayarak VMRO-DPMNE öncülüğündeki ittifaka kıyasla bir milletvekili fazla çıkardıklarını öne sürdü.

Bugünden itibaren gelecek için yeni bir sayfa açtığını kaydeden Zaev, "Rejimi kalemle devirdir. Rejim kaybetti, yaşam kazandı. Mutlu ve gururlu olun. Sizler tarih yazdınız. Makedonya gururlu ve mutlu bir ülke" ifadelerini kullandı.

Kesin sonucun önümüzdeki saatlerde açıklanması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!