Lüksemburg Büyük Dükü Türkiye’deki ilk ziyaretinde ODTÜ'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

Lüksemburg Büyük Dükü Türkiye’deki ilk ziyaretinde ODTÜye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2013 01:18

ANKARA - Türkiye bu hafta, 66 yıl aradan sonra Lüksemburg Büyük Dükü ve Düşesi'ni ağırlayacak.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye'ye gelecek olan Lüksemburg Büyük Dükü Henri ile eşi Büyük Düşes Maria Teresa'nın Türkiye programları yoğun.

En çok dikkat çeken iki program ise Büyük Dük Henri'nin Ankara'da Ortadoğu Teknik Üniversitesi'ni, Düşeş Maria Teresa'nın da Gaziantep'te Suriyeli sığınmacı kampını ziyaretleri.

ÜÇ BAKANLA GELİYOR
Lüksemburg Büyük Dükü ve Düşesi'ne, Lüksemburg Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, Ekonomi ve Dış Ticaret Bakanı Etienne Schneider ve Finans Bakanı Luc Frieden'in yanı sıra, kalabalık bir işadamı grubu da eşlik edecek.

TARİHTEKİ İLK ZİYARET
Büyük Dük Henri'nin ziyareti, Türkiye ve Lüksemburg arasında diplomatik ilişkilerin kurulduğu 1947'den bu yana Devlet Başkanı seviyesinde gerçekleşecek olan ilk ziyaret.

Haberin Devamı

Büyük Dük, ziyaretin resmi görüşmeler dışındaki bölümünde ODTÜ'ye gidecek. Büyük Dük ODTÜ ziyaretinde özellikle Lüksemburg Üniversitesi ile ortaklaşa gerçekleştirilen, aralarında Parkinson hastalığına karşı yüksek teknoloji kullanımının da olduğu projeler hakkında bilgi alacak.

Büyük Dük Henri ayrıca Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nde de incelemelerde bulunacak.

GAZİANTEP'TE SURİYELİ SIĞINMACILARA ZİYARET
Lüksemburg Büyük Dükü ve eşi, Ankara temaslarının ardından Gaziantep'e geçecekler. Dük Henri burada Ekonomik Foruma katılırken, eşi Düşeş Maria Teresa da Suriyeli sığınmacıların durumunu yerinde görmek üzere kentteki bir kampı ziyaret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!