Lükse merak bakanları yedi

Güncelleme Tarihi:

Lükse merak bakanları yedi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 00:00

Fransa’da biri St.Tropez’deki kulübesini villa yapmak için sahte ruhsat çıkaran, diğeri 12 bin Euro’luk puro faturasını devlete ödeten iki bakan istifa etmek zorunda kaldı.

Haberin Devamı

FRANSA’da, adı yolsuzluklara karışan Francofon eyaletlerden sorumlu Devlet Bakanı Alain Joyandet ve “Büyük Paris” projesinden sorumlu Devlet Bakanı Christian Blanc istifa etti. Ülkeyi aylardır sarsan L’Oreal vergi kaçakçılığı skandalının baş aktörlerinden Çalışma Bakanı Eric Woerth ise hâlâ görevinde kalmaya devam etmesi, tepkilere neden oluyor. Ancak Sarkozy’nin, Woerth’i kurtarmak için iki bakanını feda ettiği söyleniyor.
Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye yakınlığı ile bilinen Bakan Joyandet’nin, Saint Tropez’deki yazlık villasını büyütmek için sahte inşaat izni düzenlediği ortaya çıktı.
Puro tiryakisi
Puroya olan düşkünlüğü bakanlık koltuğuna mal olan Devlet Bakanı Blanc da 12 bin Euro’luk puro giderini devlete ödetmekle suçlandı. Sarkozy, bu miktarın 4 bin Euro’sunu ödeyen Blanc’dan, tüm borcunu kapatmasını istedi. İki bakanın Elysee’nin isteği üzerine istifa ettiği açıklanırken, kulislerde kendi istekleriyle gittikleri, Elysee’nin tam tersine Joyandet’nin istifasını durdurmaya çalıştığı konuşuluyor. Sarkozy, hükümet değişikliğini Ağustos ayı sonunda gerçekleştirmeyi düşünüyordu.
Muhalefetse, İki bakanın istifasını yeterli bulmuyor. Muhalefet, milli futbolcuları lüks otellerde kalmakla suçladıktan sonra kendisinin daha pahalı bir otelde kaldığı ortaya çıkan Spordan Sorumlu Bakan Rama Yade, devletin lojmanını yakınlarına kullandıran Fadela Amara ve L’Oreal skandalının kilit isimlerinden Woerth’ün de istifa etmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!