Lübnan'da genel grev hayatı felç etti

Güncelleme Tarihi:

Lübnanda genel grev hayatı felç etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2007 12:45

Lübnan'da muhalefetin Fuad Sinyora hükümetini istifaya zorlamak için yaptığı genel grev günlük hayatı felç etti.

Haberin Devamı

Göstericilerin ana yolları kapatarak lastik yaktıkları başkent Beyrut'ta hayat neredeyse durdu. Hizbullah önderliğindeki muhalefetin hükümeti düşürmek amacıyla başlattığı eylemlerin yeni aşaması olarak duyurulan genel grev çağrısı, başta Beyrut olmak üzere bütün Lübnan'da etkili oldu.

Özellikle Beyrut'ta dün gece başlayan lastik yakarak ana yolları kapatma eylemi nedeniyle şehir merkezinin üstü sabah saatlerinden itibaren simsiyah bulutlarla kaplandı.

Şehir merkezine ülkenin dört bir yanından bağlanan ana yollar da lastik yakma eylemi nedeniyle saatlerce trafiğe kapatıldı. Bu nedenle Beyrut'ta dükkanların ve resmi dairelerin büyük çoğunluğu açılamadı. Okullar öğretmen ve öğrencilerin gelememesi nedeniyle öğretime ara verdi.

Beyrut içindeki gösteriler genelde sakin geçerken, bazı yerlerde asker ile göstericiler karşı karşıya geldi. Beyrut'ta Lübnan güvenlik güçlerinin kısa süreli müdahaleleri sırasında yaralananlar oldu.

Haberin Devamı

Beyrut Havalimanı yolu ise Hizbullah taraftarı göstericiler tarafından trafiğe kapatıldı. Bu nedenle havalimanına bazı uluslararası ve Arap ülkelerinin havayolu şirketleri uçuşlarını durdurdu. Havalimanında görev yapacak Lübnanlı yetkililerin ve yolcuların alana ulaşımı mümkün olmadığı için de işlemlerin yapılamadığı belirtiliyor.

Bu arada Beyrut'u güneyde Sayda ve Sur kentleri ile kuzeyde Trablus'a bağlayan ana yollar da göstericilerin eylemleri nedeniyle ulaşıma kapandı. Ayrıca Beyrut'u Bekaa vadisine bağlayan ana yol yine gösteriler nedeniyle araç trafiğine kapatıldı.

Lübnan'da hükümeti düşürmek için 1 Aralıktan bu yana gösteriler yapan Hizbullah önderliğindeki muhalefetin, Paris'te yapılacak Lübnan'a ekonomik yardım toplantısından iki gün önceye denk gelen eyleminin, hükümeti zor durumda bırakmasından endişe ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!