Londra'daki korkunç kazada hayatını kaybeden kişi 16 yaşındaki Elif Kaya

Güncelleme Tarihi:

Londradaki korkunç kazada hayatını kaybeden kişi 16 yaşındaki Elif Kaya
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2016 20:00

İngiltere'nin başkenti Londra’da meydana gelen feci trafik kazasında ölen kişinin 16 yaşında Elif Kaya olduğu açıklandı. Kazada, biri ağır olmak üzere 3 kişi yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Londradaki korkunç kazada hayatını kaybeden kişi 16 yaşındaki Elif Kaya
Londra’da meydana gelen feci kazada ölen kişinin 16 yaşındaki Elif Kaya olduğu açıklandı. Aynı kazada ağır yaralanan Middlesex University Kriminolji Bölümü öğrencisi 19 yaşındaki Meliha Kaya’nın kaldırıldığı Royal London Hastanesi’nda yoğun bakımda tutulduğu öğrenildi. Otomobilde bulunan diğer kişilerinde tedavilerinin ayakta yapıldığı kaydedildi.

Kaza, Londra’nın, South Woodford bölgesinde Chigwell Road üzerinde hafta sonu  gece yarısı saat 01.10 sularında meydana geldi.

30 DAKİKA SÜRDÜ

Arkadaş ziyareti dönüşünde içerisinde üç kişinin bulunduğu Meliha Kaya yönetimindeki otomobil karşı yönden gelen araçla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucu Kaya’nın kullandığı araç takla atarak 1.5 metre yüksekliğindeki duvarı da aşıp bir ağacın gövdesine çarparak durabildi. Aracın, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu ağaçtan kurtarıldığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Şoför mahallinde oturan Elif Kaya’ya, olay yerinde gerekli tıbbi müdahalenin yapılmasına rağmen hayatını 30 dakika sonra kaybettiği belirtildi.

Kazada araç içerisinde bulunan 21 yaşındaki Ayla Osman’ın tedavisi hastanede ayakta yapıldı. Kafa travması geçiren ancak adı açıklanmayan diğer şöförün ise, erkek olduğu belirtildi. 

‘KIZIM BİR MELEKTİ’

Maraşlı Kaya ailesinin 14 yaşında Eda isminde bir kız çocukları daha var.

İngiliz gazetelerine konuşan acılı anne Demet Kaya (36), “Kızım bir melekti. Herkese yardıma koşardı. Önünde güzel yıllar vardı. Son olarak okuldan öğretmen ve arakadaşlarıyla bir mahkemeye ziyarete gitmişti. Geldiğinde, ‘Anne ben barrister (avukat) olmak istiyorum. Bunun için bundan sonra çok çalışacağım’ dedi. İdealinde barrister olmak vardı. Ne istediğini bilen biriydi. Ölüm haberiyle adeta yıkıldık” dedi.

Baba Nevzat Kaya’da (43), “Hepimiz şoktayız. Güzeller güzeli canım kızımızı kaybettik. Mekânın cennet olsun. Diğer kızımızın henüz durumu düzelmedi. Allah, inşallah diğer kızımızı bize bağışlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Ölüm haberinin duyulması ardından Kaya Ailesi’nin, İstanbul ve Almanya’da yaşayan bazı akraba ve dostları Londra’ya geldi. 

BABAANNE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

İstanbul’dan gelenler arasında yer alan, talihsiz kızın 67 yaşındaki babaannesi Meliha Ilgın’ın kalp krizi geçirdiği ve hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.

CENAZE LONDRA’DA TOPRAĞA VERİLECEK

Elif’in, Türkiye’yi çok sevdiğini ifade eden halası Şehnaz Algün de, “Elif’in en büyük hayali avukat olmaktı. Ardından da İstanbul’a gelecekti. Şimdi ise o kadar çok acı çekiyoruz ki, tarifi imkansız” dedi.

Taziyeleri Woodford Green semtindeki evlerinde kabul eden Kaya Ailesi, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Kızlarının, Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Süleymaniye Camii’nde kılınacak cenaze namazı sonrası Londra’da toprağa verileceğini” söyledi.

Haberin Devamı

Kazayla ilgili herhangi bir tutuklamanın yapılmadığını açıklayan polis, görgü tanıklarının 020 8597 4874 numaralı telefondan kendilerine ulaşılmasını bekliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!