Londra'da onbinler Filistin için toplandı

Güncelleme Tarihi:

Londrada onbinler Filistin için toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2009 16:08

"Savaşa Hayır Koalisyonu", "Filistin'le Dayanışma Hareketi" ve "İngiltere İslam İnisiyatifi" gibi sivil toplum kuruluşlarının sendikalarla birlikte düzenlediği Filistin'e destek yürüyüşü, İngiltere'nin başkenti Londra'da on binlerce kişinin katılımıyla başladı.

Hyde Park'ta başlayan yürüyüş öncesinde aralarında sendika liderleri, din adamları, politikacılar ve sanatçıların bulunduğu çok sayıda konuşmacı kürsüye çıkarak, İsrail'in Filistin'e yönelik işgal ve saldırılarını kınadı.

Aralarında Yeşillerin Avrupa Parlamentosu üyesi olan Jean Lambert, Hristiyan din adamı Gareth Ewit, Müslüman din adamı Şeyh Mahmud Hasan, Unite sendikası başkanı Gail Carthmail, TUC sendikası genel sekreteri Sally Hunt'ın da bulunduğu konuşmacılar, İsrail'in işgal ettiği topraklardan hemen çıkmasını ve bombardımana son vermesini istendi.

Konuşmalarda, İngiltere hükümeti ve AB'ye de bu yapılana kadar İsrail ile başta ticari anlaşmalar olmak üzere bütün anlaşmaların askıya alınması çağrısı da yapıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında olmasına rağmen toplanan büyük kalabalığa seslenen konuşmacılar, İsrail'e silah satışının hemen durdurulmasını talep etti.
On binlerce kişinin "Filistin'e özgürlük", "Terörist İsrail'in eylemleri durdurulsun" gibi sloganlar attığı ve çeşitli pankartlar taşıdığı gösteri öncesinde, "Filistinlilere özgürlük" istenen bir bildiri de Londra sokaklarında imzaya açıldı.

The Guardian gazetesine ilan veren, İngiltere'de yaşayan 100 tanınmış isim de, İsrail'in Filistin'e yönelik baskı ve eylemlerine son verilmesini istedi.

Hyde Park'ta yapılan konuşmaların tamamlanmasının ardından protestocular, İsrail Büyükelçiliğine yürüyerek gösterilerine burada devam edecek.

Tarihin en büyük protesto gösterilerinden biri olduğu belirtilen gösteri dolayısıyla, Londra polisi geniş güvenlik önlemleri uyguluyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!