Son dakika...İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırıları...Bölgenin kaderini değiştirecek acı karar! Hamaney'in tek sözü her şeyi değiştirebilir...

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2024 08:33

İsrail ve Hizbullah arasındaki karşılıklı saldırılar tüm hızıyla devam ediyor. IDF bugün Güney Lübnan'ın 10 bölgesinde Hizbullah'a yönelik 'kapsamlı' saldırılar başlattı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı son açıklama ile göz dağı verirken bölgenin kaderini değiştirecek kararın İran'ın dini lideri Ali Hamaney'den gelmesi bekleniyor.

İsrail ordusu, 14 saat süren baskının ardından Tulkerim'den çekildi

İsrail ordusu, 14 saat süren baskının ardından işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tulkerim kentinden çekildi.Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, sabah erken saatlerde başlayan baskında 3 Filistinli öldürüldü. Buldozerlerle su ve kanalizasyon şebekelerini tahrip eden, elektrik direklerini söken, kamptaki caddelere, ticari işletmelere ve Filistinlilere ait araçlara zarar veren İsrail ordusu 14 saat süren baskının ardından altyapıya büyük zarar vererek kentten çekildi.

Faruk el-Kaddumi hayatını kaybetti
Faruk el-Kaddumi hayatını kaybetti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kaddumi'nin vefatının ardından yapığı yazılı açıklamada, "Filistin için mücadele eden ve yorulmak bilmeden çalışan kardeşim, arkadaşım ve yoldaşımı kaybettik." ifadelerine yer verdi."Filistin'e, davasına ve halkına büyük hizmetlerde bulunan sadık adamlardan birinin kaybedildiğini" kaydeden Abbas, "merhumun ailesine, mücadeledeki yoldaşlarına, hareketin mensuplarına ve Filistin halkına" başsağlığı dileklerinde bulundu.Fetih Hareketi ve Hamas da Kaddumi'nin vefatının ardından taziye mesajları yayınladı.

Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı
Netanyahu ve 7 Ekim saldırıları sırasındaki yetkililere istifa çağrısı

Ana muhalefet lideri ve eski Başbakan Yair Lapid, İsrail devlet televizyonu KAN'a yaptığı açıklamada, 7 Ekim'deki Filistinli grupların saldırısının, kendisinin hükümeti döneminde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını savundu.

İsrailli siyasetçi, aralarında Başbakan Binyamin Netanyahu ve Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin de bulunduğu 7 Ekim saldırısı döneminde görevde olan siyasi ve askeri yetkilileri istifaya çağırdı.

İsrail Savaş Kabinesi eski üyesi Gadi Eisenkot da 7 Ekim saldırısı sırasındaki yetkililerin istifa etmesi çağrısını tekrarladı.

İsrail Ordu Radyosundaki açıklamasında Eisenkot, "savaş durumu sakinleştiğinde, Netanyahu'nun istifa zamanına bakılmaksızın tüm komutanların istifa etmesi gerektiğini" ifade etti.

Eisenkot, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru konusunda anlaşmaya varılana kadar Gazze'de ateşkes karşılığında esir takasına ilişkin anlaşmaya varılmasının ertelenmesini "hata" olarak değerlendirdi.

İsrail, Han Yunus'ta yıktığı bir evden yaralıların tahliyesine izin vermiyor
İsrail, Han Yunusta yıktığı bir evden yaralıların tahliyesine izin vermiyor

Sivil Savunma Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin, saldırılarda yıkılan Ebu Hadrus ailesinin evine yaralıların tahliyesi için koordinasyon sağlama talebini reddettiği kaydedildi.Açıklamada, sonuncusu Ebu Hadrus ailesinin evindeki yaralılar için olmak üzere Filistinlilerin hayatlarını kurtarmak amaçlı sayısız çağrı alındığı belirtildi.Gazze Sivil Savunma, açıklamasında, Filistinlilerin yaptığı sayısız çağrıya kayıtsız kalan Uluslararası Kızılhaç Komitesi ile Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) sessizliğini kınadı.Açıklamada, "Ebu Hadrus ailesinden yaralı tutukluların çığlıklarını görmezden gelmeye devam etmek, onları da, mürettebatımızın onlara ulaşıp hayatlarını kurtaramadığı için şehit olan binlerce kişi gibi şehitler arasına sokacak." ifadeleri kullanıldı.

İsrail, Batı Şeria'da baskın düzenledi: Evleri ateşe verdi

İsrail ordusu, Batı Şeria'daki Tulkarem şehrine 12 saat boyunca saldırı düzenledi.

Mülteci kampına saldıran İsrail ordusunun bazı evleri ateşe verdiği ve yangınlara müdahale etmek isteyen sivil savunma ekiplerinin kampa girmesine izin verilmediği bildirildi.

Gazze'de can kaybı 40 bin 265'e yükseldi

İsrail Gazze Şeridi'ndeki katliamlarını 321 gündür sürdürüyor. Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte düzenlediği 4 saldırıda 42 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 163 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybının 40 bin 265'e, yaralı sayısının 93 bin 144'e yükseldiği aktarıldı.

Eski Mısırlı yetkili: 'Ateşkese, Biden ve Harris'in ihtiyacı var'

Eski Mısır Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Haridi, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes ve rehine takası müzakerelere ilişkin tüm tarafların “prensipte” hemfikir olduğunu ancak “görüş ayrılıklarının devam ettiğini” söyledi.

Haridi, “İsrailliler ve Hamas arasında bazı anlaşmazlıklar olduğu kesin ama biz bu anlaşmazlıkların giderilebileceğine inanıyoruz. Bu nedenle önümüzdeki 48 saat içinde müzakerecilerin anlaşmayı sonuçlandırıp sonuçlandıramayacağını görmek için bekliyoruz” dedi.

Haridi, Netanyahu'nun ABD'nin başkanlık seçimlerinin ortasında olduğunun farkında olduğunu ve “iktidardaki koalisyonuyla kazanımlar elde etmek için seçim yarışından en iyi şekilde yararlandığını” da sözlerine ekledi.

“Aslına bakılırsa, gerek ofisinden yapılan açıklamalar gerekse kendisinin yaptığı açıklamalar, iktidardaki koalisyonu içindir” değerlendirmesi yapan Haridi, Biden ve Harris'in "kamuoyunu" güvence altına almak için ateşkes anlaşmasına ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Al Jazeera'ye konuşan Haridi, "Hepimiz müzakerecilerin anlaşmaya varmasını umuyoruz ama ABD yönetimi iki nedenden ötürü anlaşmanın sağlanması için bastırmaya devam edecek. Birincisi, tabii ki Biden yönetimi ve Kamala Harris, kamuoyunu güvence altına alabilmek için ateşkes anlaşmasına ihtiyaç duyuyor" dedi.

Haridi, ABD'nin bir ateşkes anlaşmasına ihtiyaç duymasının ikinci nedeninin ise anlaşmanın onaylanmaması halinde “İran ve Hizbullah'ın (İsrail'e) misillemesine kapı açabileceği” korkusu olduğunu sözlerine ekledi.

Çin'den Lübnan'daki vatandaşlarına uyarı: 'Mümkün olan en kısa sürede terk edin'

Çin, El Fetih komutanı Halil El Makdah'ın İsrail'in düzenlediği saldırı ile öldürülmesinin ardından Lübnan'daki vatandaşlarına "“mümkün olan en kısa sürede” ülkeyi terk edin çağrısı yaptı.

Çin'in Beyrut'taki büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada “Son zamanlarda Lübnan-İsrail sınırındaki yüksek tansiyon, mevcut seviyesini korumaya devam etti. Lübnan'daki güvenlik koşulları, ciddi ve karmaşık. Lübnan'ın Güney şehirlerine ve Nebatiye şehrine seyahat kırmızı (son derece yüksek risk), diğer bölgelerde ise turuncu (yüksek risk) risk seviyesinde" denildi.

Açıklamada ayrıca, vatandaşlarının Çin'e dönmeleri ya da mümkün olan en kısa sürede Lübnan'ı terk etmeleri için ticari uçuşlar devam ederken fırsattan yararlanmaları tavsiye edildi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, Güney Lübnan'ın 10 bölgesinde Hizbullah'a yönelik 'kapsamlı' saldırılar başlattı
İsrail Savunma Kuvvetleri, Güney Lübnanın 10 bölgesinde Hizbullaha yönelik kapsamlı saldırılar başlattı

Hizbullah İsrail'in kuzeyindeki Ramot Naftali bölgesindeki İsrail askeri kışlalarına ve işgal altındaki Golan Tepeleri'ndeki Zaura'daki topçu mevzilerine Katyuşa roketleriyle saldırı düzenlediğini, her iki saldırıda da "doğrudan isabet" sağlandığını duyurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ise Lübnan'ın 10 bölgesinde Hizbullah'a yönelik 'kapsamlı' saldırılar başlattı. Saldırılar kapsamında silah depoları, Hizbullah'a ait binalar ve bir roketatar hedef alındı. İsrail medyasına göre, geniş çaplı saldırılar, Hizbullah'ın bir önceki gün kuzeydeki Katzrin kasabasına 50 roketle düzenlediği saldırıda önemli hasara yol açması ve bir İsraillinin yaralanmasına yanıt olarak gerçekleşti.

Öte yandan bu sabah sınır kasabası Kiryat Shmona'da ve Celile'de roket ve drone alarm sirenleri çaldı.Şimdiye kadar henüz bir yaralanma bildirilmedi.

İRAN MI TEŞVİK EDİYOR?

İsmi açıklanmayan ABD'li yetkililer Washington Post gazetesine yaptıkları açıklamada İran'ın İsrail'e doğrudan saldırmamama konusunda ikna olmuş olabileceğini ancak Hizbullah'ı saldırı için teşvik ettiğini öne sürdü.


Katar'dan ateşkes anlaşması ile ilgili açıklama

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze Şeridi'nde ateşkese varılması için yapılan müzakerelerin başarılı olacağını umut ettiğini söyledi. Ensari; Katar, ABD ve Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail ile Hamas arasındaki esir takası ve Gazze'de ateşkes görüşmelerine ilişkin, ABC News'e açıklamalarda bulundu.

Katar'ın ateşkes anlaşmasına varılması için arabulucu rolünde kararlı olduğunu vurgulayan Ensari, "Katar'ın taraflar arasındaki uçurumları kapatmak amacıyla Kahire’de düzenlenen oturumlara ek olarak yakın zamanda Doha'da gerçekleşen müzakere sürecinde arabulucu rolünü üstlenmeye kararlı” ifadelerini kullandı.

Ensari, Doha'nın Hamas ile İsrail arasındaki müzakerelere ilk defa arabuluculuk yapmadığının altını çizerek, Hamas ile İsrail arasında, Oslo Anlaşmaları sırasında olduğu gibi eski Filistin Devlet Başkanı Yaser Arafat ile eski İsrail Başbakanı İzak Rabin arasındaki gibi bir anlaşmaya varılmasının pek olası olmadığını dile getirdi.

Filistin destekçileri, eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'nin canlı yayınını böldü

Pelosi, Illinois eyaletinin Chicago kentinde düzenlenen Demokrat Parti Kongresi'nin (DNC) ikinci gecesinin ardından CBS televizyonunun canlı yayınına katıldı. Programda, Joe Biden'ın başkanlık yarışından çekilme kararı hakkında konuşulduğu sırada seyirciler arasında bağıran protestocular duyulurken sunucu Stephen Colbert protestoculara seslenerek konuğuna Gazze ile ilgili bir soru soracağına söz verdi. Pelosi, programda ABD'nin İsrail'e karşı bir taahhüdü olduğunu vurgulayarak "Bunu yapmak bizim güvenlik çıkarımıza olmuştur. İsrail bir terör örgütü tarafından saldırıya uğradı. Rehinelerin serbest bırakılmasını istiyoruz ama Gazze'de çocukların öldürülmesini de istemiyoruz ve bu yüzden bir çözüm bulmalıyız." ifadelerini kullandı. Protestocuların tekrar bağırmaya başlaması üzerine Pelosi, "Savaşın medeni bir toplumda yeri yoktur." ifadesiyle konuşmasına devam ederken sunucu Colbert ise araya girerek "Burada devam eden protestolardan da görebileceğiniz gibi bu cevap bazı insanları tatmin etmiyor." dedi. Colbert, protestoların devam etmesi üzerine Pelosi'ye onlara yanıt vermek isteyip istemediğini sordu. Protestocular "ABD'nin Gazze halkını öldürmek için İsrail'e silah sağlamada herhangi bir rolü olmaması gerektiği" çağrısı yaptı.

Programın devamında Pelosi, İsrail ve Filistin arasında iki devletli bir çözümü desteklediğini ifade etti. Pelosi, İsrail'in "kendini savunma hakkına sahip olduğunu" savunarak "İki devletli bir çözüm olmalı. Bölgede güvenli bir Yahudi demokratik devleti olan İsrail ve kendi güvenli ülkelerine sahip Filistinliler olmak üzere iki devletli bir çözüm olmadan barış olamaz." dedi. Protestonun devam etmesi üzerine Colbert, "Lütfen konuklarımın sözünü kesmeyin." diye konuştu.

 

 

Binlerce Filistin yanlısı, Demokrat Parti Kongresi'ni protesto etti
Binlerce Filistin yanlısı, Demokrat Parti Kongresini protesto etti

Chicago'da devam eden Demokrat Parti Ulusal Kongresi binlerce Filistin destekçisi gruplar tarafından protesto edildi.Pazartesi gününün ardından ikinci kez organize olan gruplar polis kontrolü altında kurultayın yapıldığı United Center yakınlarında yaklaşık 3 saat süren bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e ağır eleştiri içeren sloganlar atan grup yürüyüşün başladığı parkta olaysız şekilde dağıldı. Yürüyüş esnasında bir grubun metro istasyonunun olduğu bir üst geçide Filistin bayrağı asmak istemesi üzerine üç kişi polis tarafından engellendi ve gözaltına alındı. Kalabalık grup bu kişilerin serbest bırakılması yönünde sloganlar attıktan sonra polis göstericileri serbest bıraktı.

İsrail ordusunun Gazze'ye gece boyu sürdürdüğü saldırılarda 19 Filistinli hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine gece boyu düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 19 Filistinli hayatını kaybetti.Sağlık kaynakları, İsrail saldırısında hayatını kaybedenlerin cesetlerinin bölgedeki Kemal Advan Hastanesine getirildiğini ve çoğunluğunu kadınların ve çocukların oluşturduğunu belirtti.Kaynaklar, enkaz altında kalanların da olduğunu ifade etti.

Hollanda: İsrail, aşırılık yanlısı yerleşimcilere karşı harekete geçmeli
Hollanda: İsrail, aşırılık yanlısı yerleşimcilere karşı harekete geçmeli

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, İsrail yönetiminin, aşırılık yanlısı yerleşimcilerin uyguladığı şiddete karşı harekete geçmekle yükümlü olduğunu söyledi.Başbakan Schoof, X'ten yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile telefonda Gazze'deki insani durumu görüştüğünü ifade etti.Schoof, Abbas ile Gazze'de ateşkes ihtiyacını ve Batı Şeria'daki durumu ele aldıklarını belirtti.

Bölgede gerilimin daha da tırmanmasını önlemenin önemini vurgulayan Schoof, "İsrail, aşırılık yanlısı yerleşimcilerin uyguladığı şiddete karşı harekete geçmekle yükümlüdür." ifadesini kullandı.Schoof, Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi gerektiğini belirterek, Hollanda'nın iki devletli çözümü desteklediğini kaydetti.

Hamaney acı bir karar vermek zorunda: 2003'deki fetvasını değiştirecek mi?
Hamaney acı bir karar vermek zorunda: 2003deki fetvasını değiştirecek mi

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da düzenlenen bir suikastta öldürülmesi Tahran'da taşları yerinden oynattı. İran'ın dini lideri Hamaney saldırı sonrası intikam sözü verdi, dünya haftalardır Tahran'dan gelecek misillemeyi bekliyor. Al Jazeera'ya göre suikastın zamanlaması daha kötü olamazdı. İran'ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan bu jeopolitik ateş topu kucağına atıldığında liderlik rolüne yeni yeni alışmaya çalışıyordu. Hamaney içinse Haniye'nin öldürülmesi bir provokasyondan çok daha fazlasıydı, varoluşsal bir meydan okumaydı. Hatta bu meydan okuma Hamaney'in 2003'te nükleer silahların üretimi, kullanımı ve depolanmasını yasaklayan fetvasını yeniden gözden geçirmesine neden olacak kadar büyüktü.

Al Jazeera'ya isminin açıklanmaması şartı ile konuşan üst düzey İranlı bir yetkili, Hamaney'in nükleer silahlara ilişkin fetvasının İran'ın stratejik önceliklerine hizmet edip etmediğine ilişkin tartışmanın Haniye suikastından önce başladığını vurguladı.

Hamaney İran'ın dünya güçleriyle yaptığı nükleer anlaşmanın sıkıntılı tarihi boyunca ülkesine yön verdi. Şimdi, 85 yaşında, İran'ın geleneksel olarak rakiplerine baskı uygulamak için kullandığı savaş ve barış arasındaki "gri bölge"deki manevralardan daha fazlasını gerektiren kritik bir kavşakta ve İran'ın geleceğini güvence altına alması gerekiyor.

Al Jazeera, müzakerecilerin İsrail'in Gazze'ye yönelik acımasız savaşını sona erdirecek bir ateşkes anlaşmasına varmak için çabaladığı ve suikastın üzerinden üç hafta geçmesine rağmen İran'ın henüz ne yapacağını belirtmediği bir dönemde, bu durumun Ortadoğu'nun stratejik manzarasını yeniden şekillendirebileceğini düşünüyor.

İran'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Emir Said İravani, beklenen misilleme için "İran'ın tepkisinin zamanlaması titizlikle ayarlanacak." açıklaması ile yetindi. Kaynaklar suikastın İran'da yoğun tartışmalara yol açtığını vurguluyor. Bazı kesimler itidal göstermenin en akıllıca yol olduğunu savunurken, misilleme saldırısının İran'ı İsrail ile uzun süreli ve maliyetli bir çatışmaya sürükleyebileceğinden endişe ediliyor.

İran'ın dini lideri şimdi İsrail konusunda acı bir tercihle karşı karşıya.Al Jazeera'ya konuşan İranlı bir kaynak "Nükleer doktrinde herhangi bir değişiklik, mutlaka nükleer silahlara doğru gidileceği anlamına gelmiyor" dedi ve bunun sadece mevcut nükleer stratejiyi değiştirmek anlamına gelebileceğini, herhangi bir değişikliğin de İsrail'e yönelik olacağını belirtti. Dünya, Tahran'ın on yıllardır aldığı en kritik kararla boğuştuğunu izliyor, Hamaney'in önündeki seçeneklerin hepsi önemli riskler ve belirsiz sonuçlarla dolu...

Yunan petrol tankeri alevler içinde sürüklendi
Yunan petrol tankeri alevler içinde sürüklendi

İngiliz ordusu, Kızıldeniz'de Husilerin saldırısına uğrayan Yunan petrol tankerinin sürüklendiğini ve alev aldığını duyurdu.Associated Press haber ajansının geçtiği bilgilere göre, İngiliz ordusu, Kızıldeniz'de seyahat eden Yunan bandıralı bir petrol tankerinin Yemen'deki Husiler tarafından gerçekleştirildiğinden şüphelenilen saldırının ardından alevler içinde sürüklendiğini duyurdu.

Haftalardır Kızıldeniz'de yaşanan en ciddi saldırı olan bu olay, Husilerin Gazze Şeridi'ndeki İsrail-Hamas savaşı nedeniyle gemileri hedef alan ve her yıl 1 trilyon dolarlık kargonun geçtiği bir ticaret yolunu kesintiye uğratan aylardır süren kampanyasının son halkası.İngiliz ordusunun Birleşik Krallık Deniz Ticareti Operasyonları Merkezi'nin açıklamasına göre gemiye dört mermi isabet etti. Bunların dron mu yoksa füze mi olduğu bilinmiyor.

Netanyahu tehdit etti: Hem savunma hem de saldırı manevralarına hazırız
Netanyahu tehdit etti: Hem savunma hem de saldırı manevralarına hazırız

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun Lübnan'ın Bekaa Vadisi'nde Hizbullah'a ait silah depolama tesislerini bombaladığını açıklamasının ardından, İsrail hava kuvvetlerinin hem savunma hem de saldırı manevralarına hazır olduğunu söyledi.Netanyahu, Kuzey'deki Ramat David Hava Kuvvetleri Üssü'nü ziyaretinde, "Hava Kuvvetleri, düşmanlarımızın yumuşak karnına nasıl vuracağını bilen demir yumruğumuzdur.Bunu defalarca kanıtladılar ve eğer biz de kanıtlamak zorunda kalırsak, biz de defalarca kanıtlayacağız" dedi.

 

Biden Netanyahu ile görüştü
Biden Netanyahu ile görüştü

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden ile İsrail Başbakanı Netanyahu arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Başkan, ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması anlaşmasının tamamlanmasının aciliyetini vurguladı ve kalan engellerin kaldırılması için Kahire'deki yapılacak görüşmeleri değerlendirdi." ifadesine yer verildi.

ABD'nin, İran ve İran destekli örgütler karşısında İsrail'e olan askeri desteğinin devam edeceğini kaydeden Biden, bölgedeki Amerikan askeri varlığına ilişkin son durumu da Netanyahu ile değerlendirdi.

İsrailli kaynakların hedefinde Blinken var
İsrailli kaynakların hedefinde Blinken var

İsrailli kaynaklar, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ı, Gazze Şeridi’nde ateşkes ve esir takası müzakerelerini sabote etmekle suçladı.İsrail’deki Yediot Ahronot gazetesi, adı açıklanmayan İsrailli kaynakların, “Blinken, (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu'nun ABD’nin teklifini kabul ettiğini ve topun artık Hamas’ın kalesinde olduğunu söyleyerek çok ciddi bir hata yaptı.” şeklindeki sözlerine yer verdi.

Kaynaklar, “(Blinken) müzakereleri ciddi şekilde sabote etti ve çok ciddi bir hata yaptı. Bu, saflık ve anlama eksikliğini gösteriyor.” ifadelerini kullanıldı.

Blinken’ın ABD’nin iç siyasi mülahazaları için iyimser bir tablo çizerek, Demokrat Parti’nin Chicago'daki konferansının sorunsuz ilerlemesini sağladığına dikkati çeken kaynaklar, “Blinken, adeta müzakereleri tasfiye etti ve Netanyahu'nun yanında yer alarak onu ödüllendirdi.” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!