Son dakika... Adım adım savaş… İran misilleme için tarih verdi... Devrim Muhafızları'ndan yeni açıklama: Suikasta ABD destek verdi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2024 09:59

İsrail’in Gazze’ye saldırılarının 302’nci gününde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'ye Tahran'da düzenlenen suikast sonrası bölgedeki gerilim hiç olmadığı kadar yüksek. Haniye’nin ölümüyle birlikte intikam yemini eden İran’ın İsrail’e saldırı hazırlığı yaptığı biliniyor. Haniye suikastında Mossad’ın parmağı olduğu iddia edildi. İran'ın israil'e yapacağı misilleme saldırısının tarihinin belirlendiği ve planı Hamney'in kendisinin yaptığı iddiaları ortalığı karıştırdı. İran Devrim Muhafızları Ordusu da Haniye suikastında kullanılan silahı açıkladı ve saldırıya ABD'nin destek verdiğini söyledi.

İran: İsrail büyük kırmızı çizgiyi aştı, kesin olarak karşılık vereceğiz

İran Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasına göre, Dışişleri Bakan Vekili Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye'ye Tahran'da düzenlenen suikasta ilişkin telefonda görüştü.

Heniyye'nin İran'ın misafiri olarak Tahran'da bulunduğuna dikkati çeken Bakıri, İsrail'in saldırılarının kapsamının Yemen, Lübnan ve Tahran'ı da kapsayan şekilde genişlediğini belirtti.

İsrail'in Heniyye'yi Tahran'da hedef alarak İran'ın "büyük kırmızı çizgisini" aştığını ifade eden Bakıri, bu eylemin iki sonucunun olacağını söyledi.

Bunlardan birinin "İran'ın bu suça kesin şekilde yanıt vermesi" diğerinin de "İsrail'in şeytani eylemleriyle bölgede istikrarı ve güvenliği bozacak eylemlerini artırması olacağını ve buna karşı İslam ülkelerinin sessiz kalmaması gerektiğini" kaydetti.

 

İSLAM ÜLKELERİ ARASINDA OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI TEKLİFİ

Bakıri, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar'a İslam ülkeleri arasında olağanüstü toplantı yapılmasını önererek, İslamabad'dan bu teklife destek vermesini ve İsrail'in eylemlerinin devamını önlemek için kapasitesini kullanmasını talep etti.

Pakistanlı Bakan ise Heniyye'nin şehadeti için taziyede bulunurken İran'ın İslam ülkeleri arasında olağanüstü toplantı teklifini memnuniyetle karşıladı.

"Müslüman halkları Siyonist rejimin suçlarına karşı uyandırmanın gerekliliğini" vurgulayan Dar, İsmail Heniyye'ye Tahran'da suikast düzenlenmesini "uluslararası hukukun ve İran'ın egemenliğinin açık bir ihlali" olduğunu kaydetti.

Hizbullah'tan İsrail'e roket saldırısı

Lübnan'ın güneyinden İsrail'e doğru onlarca roket fırlatıldı.

İsrail'e ait hava savunma sistemlerinin atılan roketleri imha ettiği görüldü. Önleyici roketler, havada ışık izleri bırakırken patlamalar sonucu etrafa kıvılcım saçıldı.

İsrail ordusu gece sınır bölgesine en az iki defa aydınlatma fişeği fırlattı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamaya göre de Lübnan'ın güneyinden atılan onlarca roketin büyük çoğunluğu önlendi.

HİZBULLAH AÇIKLAMA YAPTI

Saldırıya ilişkin Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise İsrail'in kuzeyindeki yasa dışı yerleşim birimi Beyt Hillel'in onlarca katyuşa füzesi ile hedef alındığı ifade edildi.

Hizbullah, saldırının İsrail'in dün Lübnan'ın güneyindeki 2 beldeye yönelik düzenlediği saldırıya misilleme olarak gerçekleştirildiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana saldırılarını sürdüren İsrail, kuzey sınırında da Lübnan Hizbullah'ı ile çatışıyor.

İsrail ile Lübnan arasında "Mavi Hat" olarak tabir edilen sınır hattında yüksek askeri gerilim rekor seviyelere yükseldi.

Tel Aviv yönetimi Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür'ü öldürmesi ve Tahran'da Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin suikasta uğramasının ardından, Lübnan Hizbullah'ı ve İran'dan "güçlü bir karşılık beklediğini" belirtmişti.

Gazze'deki Sivil Savunma: Ekipman ve araçlarımızın yüzde 60'dan fazlası hizmet dışı kaldı

Gazze'deki Sivil Savunma Teşkilatının ekipman ve araçlarının yüzde 60'ından fazlasının İsrail'in saldırıları nedeniyle kullanılmaz hale geldiği belirtildi.

Sivil Savunma Teşkilatından yapılan yazılı açıklamada, 300 günü aşan saldırılar ve yakıt sıkıntısı nedeniyle karşılaşılan zorluklara ilişkin bilgi verildi.

Teşkilatın envanterindeki araç ve ekipmanların yüzde 60'ından fazlasının İsrail saldırıları ve yedek parça eksikliği nedeniyle hizmet dışı kaldığı ayrıca ambulans ve itfaiye araçlarının çalışması için gereken yakıtın bulunamadığı kaydedildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) kuruluşlarıyla yapılan pek çok istişare ve toplantılar ile bu kuruluşların verdiği yakıt tedarik vaatlerine rağmen teşkilata gereken yakıtın sağlanmadığı aktarıldı.

Teşkilatın insani görevini yerine getirememesinin bütün sorumlusunun uluslararası ve insani kuruluşlar olduğu dile getirildi.

 

Hamas, hareketin yeni Siyasi Büro Başkanını seçmek için istişarelere başladı

Hamas Hareketi, suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin yerine geçecek yeni ismi belirlemek için istişarelere başladığını duyurdu.

Hamas'tan yapılan açıklamada, hareketin, geçen yıllarda birçok liderini kaybetmiş olmasına rağmen kurumsallaşmış yapısı ile hızlıca yeni liderler seçmeyi başardığı ifade edildi.

Açıklamada, Heniyye suikastının ardından Siyasi Büro ile Şura Konseyinin yeni lideri seçmek için hemen istişarelere başladığı kaydedildi.

Heniyye'nin, sadece Hamas'ın değil Filistin halkı, Arap ve İslam dünyası ile tüm dünyanın kaybı olduğu aktarılan açıklamada, dünyanın her yerinden gelen dayanışma görüntülerinin bunun en güzel kanıtı olduğu dile getirildi.

Açıklamada, Heniyye'nin suikasta uğramasının Hamas'ın ve Filistin direnişinin azim ve kararlılığını artırmaktan başka bir işe yaramayacağı, onun kanının direniş ateşini daha da harlayacağı belirtildi.

Basın ve sosyal medya platformlarında hareketin liderliğine bazı isimlerin atanmasıyla ilgili gündeme gelen haberlerin asılsız olduğu vurgulanan açıklamada, istişareler bittiğinde sonucun kamuoyuyla paylaşılacağı aktarıldı.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, 31 Temmuz'da İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğramıştı.

Heniyye'nin naaşı dün Katar'ın başkenti Doha'da İmam Muhammed bin Abdulvehhab Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninin ardından Doha'nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail kentinde bulunan mezarlığa defnedilmişti.

 

ABD’li Bakan Blinken, Fransız ve İngiliz mevkidaşlarıyla "Orta Doğu'da artan gerilimi" görüştü

İsrail, İran ve Hizbullah üçgeninde gerilim artarken, çatışmanın bölgeye yayılmasından endişe ediliyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bugün İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ve Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile telefonda görüştü. Blinken ile Lammy görüşmesinde, Orta Doğu'da artan gerilimin düşürülmesi ve çatışmanın yayılmasının önlenmesi gerektiği yeniden teyit edildi. Ayrıca iki bakan müzakere edilmekte olan ateşkes ve esirlerin serbest bırakılması anlaşmasının bir an önce sonuçlandırılmasının önemine vurgu yaptı.

ABD Dışişleri Bakanı Blinken’in Fransa Dışişleri Bakanı Sejourne ile yaptığı görüşmede ise, esirlerin serbest bırakılmasını sağlamak ve Gazze'ye insani yardımı artırmak için devam eden ateşkes çabaları, Orta Doğu'daki çatışmanın daha fazla tırmanmasını önlemenin önemi ve İran'dan gelen tehditlerin neden olduğu zorluklar masaya yatırıldı.

İsrail’de Netanyahu’ya öfke büyüyor: Seçim zamanı geldi

İsrail’de Gazze Şeridi’ne saldırıların başladığı 7 Ekim’den bu yana devam eden esir protestoları, artık Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine karşı gerçekleştiriliyor. Başkent Tel Aviv ve Kudüs’te toplanan esir yakınları ve onlara destek vermek isteyen binlerce kişi, seçim çağrısı yaptı. Kudüs’te Netanyahu’nun konutunun önünde toplanan kalabalık, esir anlaşmasına imza atılmasını istediklerini belirterek, “Anlaşma zamanı geldi. Seçim zamanı geldi” sloganları attı.

Gösteride konuşma yapan eski diplomat Eran Etzion, esir anlaşmasının uzun zamandır imzalanmaya hazır olduğunu, ancak Netanyahu'nun “siyasi, kişisel ve cezai nedenlerle” müzakereleri kasten geciktirdiğini vurguladı. Savunma Bakanı Yoav Gallant ve İsrail'in güvenlik teşkilatı liderlerini Netanyahu’yu anlaşma için zorlamaya çağıran Etzion, “Sizin zamanınız geldi. Masasına vurma ve ‘Anlaşmayı ve esirleri öldürme yetkin yok’ deme zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

Başkent Tel Aviv’de ise hükümet karşıtı göstericiler atlı polislerle çatıştı.

İsrail medyası: MOSSAD ve Shin Bet yetkilileri Mısır’dan İsrail’e döndü

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin suikast sonucu öldürülmesinin ardından ateşkes müzakerelerinin nasıl yürütüleceği merak konusu oldu. İsrail medyasında yer alan haberde, bugün müzakerelerin gerçekleştiği Mısır’ın başkenti Kahire’ye giden İsrail dış istihbarat teşkilatı MOSSAD ve iç istihbarat servisi Shin Bet yetkililerinin İsrail’e döndüğü belirtildi. Haberde müzakerelere ilişkin detay yer almadı.

ABD: Husi füzesi ve fırlatıcısını vurduk

ABD, Husi füzesini ve fırlatıcısını vurup imha ettiklerini duyurdu.

İsrail’den Tulkerim’e aynı gün içinde ikinci saldırı

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kentindeki hava saldırısında4 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. 

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusunun insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim kentinde açık alandaki Filistinlilere düzenlediği saldırıda 4 Filistinli yaşamını yitirdi.

 

Hizbullah, İsrail hedeflerine 3 saldırı gerçekleştirdiğini açıkladı

İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyine düzenlediği hava saldırısında bir Hizbullah mensubunun öldüğü bildirildi. Hizbullah Hareketi, resmi Telegram hesabından yazılı bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, güney Lübnan doğumlu Hizbullah mensubu Nezih Abd Ali'nin öldüğü belirtildi. Ayrıca İsrail'in sınır hattında yer alan yasa dışı yerleşim birimi Avivim ve Mitat'ın güdümlü füze ve uygun silahlarla, "Asi" askeri üssünün de topçu atışlarıyla vurulduğu ifade edildi. 

İsrail ordusu ile 8 Ekim 2023'ten beri sınır hattında yaşanan çatışmalarda ölen Hizbullah mensubu sayısı 389 oldu.

ABD savaş gemisi İran’a 10 km uzaktaki Hürmüz Boğazı'nda
ABD savaş gemisi İran’a 10 km uzaktaki Hürmüz Boğazında

ABD İran'ın misilleme saldırı planlarına karşı İsrail'in savunmasını güçlendirmek üzere harekete geçti. ABD Savunma Bakanlığı'nın gerilimin artmasının ardından İsrail'in savunmasına yardımcı olmak amacıyla ek savaş uçakları ve donanma savaş gemileri göndermesinin ardından gözler bölgeye çevrildi. İsrail Ordu Radyosu, ABD'nin nükleer enerjili uçak gemisi USS Theodore Roosevelt'in İran kıyılarından sadece 10 km (6,2 mil) uzaklıktaki Hürmüz Boğazı'na ulaştığını bildirdi

İsveç Beyrut Büyükelçiliği’ni taşıma kararı aldı
İsveç Beyrut Büyükelçiliği’ni taşıma kararı aldı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, İsrail ile Hizbullah arasında yaşanan yoğun çatışmaların ardından Beyrut Büyükelçiliği’nin başka bir yere taşınmasını planlandıklarını belirterek, elçilik personeline de Beyrut'tan Kıbrıs'a gitmelerini söylediklerini aktardı.

Air France, 6 Ağustos'a kadar Beyrut'a uçuşlarını askıya aldı

Air France yolcu hizmetlerinden edinilen bilgiye göre, Fransa'nın başkenti Paris ile Beyrut arasındaki uçuşların tamamı, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle 6 Ağustos'a kadar iptal edildi. İki başkent arasındaki seferlerin 7 Ağustos'tan itibaren başlaması öngörülüyor.

İran: Haniye “kısa menzilli bir mermi” ile öldürüldü, suikasta ABD destek verdi!
İran: Haniye “kısa menzilli bir mermi” ile öldürüldü, suikasta ABD destek verdi

İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO) Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin "odasının dışından gelen şiddetli bir patlama eşliğinde yaklaşık 7 kilogramlık savaş başlığına sahip kısa menzilli bir mermiyle" öldürüldüğünü açıkladı. 

'SALDIRYI ABD DESTEKLEDİ' 

 Devrim Muhafızları yaptığı açıklamada Haniye suikastının "Siyonist rejim tarafından planlanıp gerçekleştirildiğini" ve "suçlu ABD hükümeti" tarafından desteklendiğini söyledi. 

Açıklamada Tahran'ın cevabının "sert ve uygun zaman, yer ve şekilde" olacağı belirtildi.

Hamas doğruladı: İsrail’in hava saldırısında öldürülen isim Haitham Balidi
Hamas doğruladı: İsrail’in hava saldırısında öldürülen isim Haitham Balidi

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği dronlu saldırı sonucu aralarında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Tulkarem liderinin de bulunduğu 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İki roketin isabet ettiği araçta yer alan Haitham Balidi’nin saldırıda hayatını kaybettiği Hamas tarafından doğrulandı.

Balidi, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Tulkerim’deki üst düzey komutanıydı.

İran’ın İsrail’e saldırı tarihi belli oldu: Planı Hamaney hazırladı iddiası!
İran’ın İsrail’e saldırı tarihi belli oldu: Planı Hamaney hazırladı iddiası

Batı istihbaratına göre İran, Yahudilerin felaket günü olan ve tarih boyunca Yahudilerin yaşadığı felaketlerin anıldığı Tişa B'Av'da İsrail'e saldırmayı planlıyor. 

Sky News Arabia'nın haberine göre Batılı istihbarat kaynakları İran'ın Hamas lideri İsmail Haniye suikastına yanıt olarak 12 Ağustos'ta başlayıp 13 Ağustos'ta sona erecek olan Tişa B'av'da İsrail'e saldırmayı planladığına dair ellerinde kanıtlar olduğunu söyledi. 

SALDIRI HİZBULLAH'LA KOORDİNE EDİLECEK

İran'ın saldırısının Lübnan'da yerleşik İran destekli terör grubu Hizbullah ile koordine edileceği iddia ediliyor.

New York Times'a konuşan üç kaynak İran'ın Haniye suikastına karşılık vermeyi planladığını, saldırı planlarının ise bizzat İran'ın Dini Lideri Ali Hamaney tarafından yapıldığı da konuşuluyor.

Hamaney, X platformunda "İslam Cumhuriyeti sınırları içerisinde meydana gelen bu acı ve trajik olayın ardından intikam almak bizim görevimizdir." Şeklindeki mesajını profiline sabitlemişti.

Haniye’nin oğlu: İşgal ve soykırıma rağmen mücadeleden vazgeçmeyeceğiz

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin büyük oğlu Abdusselam Heniyye, yıkımlar ve işgale rağmen mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini belirtti. 

Filistin halkının mücadelesinin durdurulamayacağını dile getiren oğul Haniye, "Bu cani siyonist düşmana mesajım, yüzyılı aşkın süredir liderlerimize yapılan bu saldırılar bizi durduramaz. Filistin halkının yürüyüşünü ve devrimini durduramayacaksınız." dedi.

Gazze'de ağır bilanço: Can kaybı 39 bin 550'ye çıktı

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 39 bin 550'ye yükseldi.


İsrail'in dron’lu saldırısında Batı Şeria’da El Kassam Tugayları'nın bölge lideri öldürüldü
İsrailin dron’lu saldırısında Batı Şeria’da El Kassam Tugaylarının bölge lideri öldürüldü

İsrail ordusunun işgal altındaki Batı Şeria'da bir araca düzenlediği dronlu saldırı sonucu ölen 5 kişinin arasında Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın Tulkarem liderinin de bulunduğu iddia edildi. 

Kassam Tugayları yaptıkları açıklamada liderin hayatını kaybettiğini doğrularken, araçtaki diğer 4 kişinin kimlikleri henüz belirlenmedi.

NYT: İran Haniye suikastına karıştığından şüphelenilen düzinelerce kişiyi tutukladı
NYT: İran Haniye suikastına karıştığından şüphelenilen düzinelerce kişiyi tutukladı

The New York Times'ın soruşturmayla ilgili iki İranlıya dayandırdığı haberine göre İran, İsmail Haniye'nin Tahran'da İsrail tarafından öldürüldüğü iddiasıyla bağlantılı olduğu şüphesiyle en az iki düzine kişiyi tutukladı. 

Habere göre tutuklananlar arasında üst düzey İranlı istihbarat görevlileri, askeri yetkililer ve Devrim Muhafızları'nın işlettiği konukevinin personeli de bulunuyor. İranlılar, üst düzey yetkililer arasındaki büyük bir güvenlik ihlalinin suikastı mümkün kıldığından korkuyor.

Haniye'nin öldürülmesine verilen tepkinin harareti, suikastın ülkenin başkentinde çok sıkı korunan bir yerleşkede, ülkenin yeni cumhurbaşkanının yemin töreninden birkaç saat sonra meydana gelmesinin İran yönetimi için ne kadar yıkıcı bir güvenlik zaafı olduğunun altını çiziyor. 

Telegraph daha önce Mossad'ın misafirhaneye patlayıcı yerleştirmek ve ardından uzaktan patlatmak için İranlı güvenlik ajanlarından yardım aldığını bildirmişti ancak İran'daki bir Hamas yetkilisi Al-Araby Al Jadeed haber kuruluşuna Haniye'nin havadan atılan bir mermiyle hedef alındığını söyledi.

İsrail, Batı Şeria'da 5 Filistinliyi öldürdü
İsrail, Batı Şeriada 5 Filistinliyi öldürdü

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail ordusu insansız hava aracıyla (İHA) Tulkerim'in kuzeyindeki Attil ve Zeyta kasabalarını birbirine bağlayan yol üzerinde bir otomobile hava saldırısı düzenledi. İki roketin isabet ettiği araç alev alırken içindekiler yanarak hayatını kaybetti.

Mossad Haniye suikastı için devredeydi
Mossad Haniye suikastı için devredeydi

Telegraph'ta yer alan bir habere göre Mossad, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da kaldığı misafirhaneye patlayıcı yerleştirmek üzere İranlı güvenlik ajanlarını görevlendirdi. Habere göre ilk plan, helikopter kazasında ölen Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi'nin cenaze törenine katılmak üzere Mayıs ayında Tahran'ı ziyaret eden Haniye'ye suikast düzenlemekti, ancak iki İranlı yetkili gazeteye, binadaki insan sayısının çokluğu ve başarısız olma ihtimalinin yüksek görünmesi nedeniyle operasyonun iptal edildiğini söyledi. 

İngiliz gazetesi ajanların yine de operasyona devam ederek yerleşkedeki üç odaya patlayıcı yerleştirdiklerini ve daha sonra İran'dan ayrıldıklarını söylüyor. Bombaları yurtdışından patlattıkları bildiriliyor.

 

Biden Netanyahu'dan Hamas'la esir takası anlaşması imzalamasını istedi
Biden Netanyahudan Hamasla esir takası anlaşması imzalamasını istedi

İsrail Kanal 12 Televizyonunun isimlerini açıklamadığı 2 ABD'li yetkiliye dayandırdığı habere göre, Biden, Netanyahu'yu telefonla arayarak esir takası anlaşmasının halihazırda yapılacak en önemli şey olduğunu söyledi. 

Zor geçtiği ve Biden'ın sert üslup takındığı ifade edilen görüşmede Biden, Netanyahu'dan bölgede tansiyonu yükseltmekten kaçınmasını ve bunun yerine esir takası anlaşması ve Gazze'de ateşkes için çalışmasını istedi.

İsrail medyasına göre Biden ve Netanyahu ayrıca Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye suikastına karşılık İran'dan gelebilecek olası misillemeye ilişkin yürütülen askeri hazırlıkları da görüştü.

ABD’den İran tehdidi karşısında İsrail’e destek
ABD’den İran tehdidi karşısında İsrail’e destek

ABD Savunma Bakanlığı, "İran kaynaklı tehditler" karşısında İsrail'in güvenliğine olan desteğini artırmak için bölgeye ilave savaş uçakları ve gemiler göndereceklerini bildirdi.

ABD, halen bölgede görev yapan USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin yerine USS Abraham Lincoln uçak gemisini gönderecek.

Buna ilaveten balistik füze savunma kapasitesine sahip ilave kruvazör ve destroyerleri de bölgeye gönderecek Pentagon, aynı zamanda karadan balistik füze savunma kabiliyetlerini de artıracak.

Bakan Austin ayrıca, Orta Doğu'da görev yapacak ilave savaş uçakları filosunu da İsrail'in savunması için bölgeye gönderecek.

İsrail müzakere görüşmeleri için Mısır’a gidiyor

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin öldürülmesinin ardından Gazze Şeridi’nde ateşkes görüşmelerinin devam edip etmeyeceği merak konusu haline gelmişti. İsrail Başbakanlık Ofisi tarafından yapılan açıklamada, müzakere heyetinin anlaşmayı görüşmek üzere bugün ya da pazar günü Mısır’ın başkenti Kahire’ye gideceğini bildirdi.

Açıklamaya göre Gazze'de tutulan esirlerin serbest bırakılması, İsrail'in Philadelphia Koridoru'nu askeri olarak işgal etmesi ve yerlerinden edilen Filistinlilerin bölgenin kuzey kısmına geri dönmesi konularında henüz bir anlaşmaya varılmadı.

İntikam yemini eden İran’dan İsrail’e misilleme açıklaması!
İntikam yemini eden İran’dan İsrail’e misilleme açıklaması

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bölgede gerilim tırmanıyor. Dün gece İran Devlet Televizyonu’ndan yapılan açıklamada, “Önümüzdeki saatlerde dünya çok önemli gelişmelere sahne olacak” ifadeleri kullanıldı.

İran Dışişleri Bakanlığı Danışmanı Seyid Muhammed Marandi ise sosyal medya hesabından Devrim Muhafızları Ordusu’na ait füze fotoğrafını paylaşarak, “Terk edin. Geliyor” paylaşımında bulundu.

 

timeline

Canlı Anlatım Özeti

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!