Listelerde 16 Türk kökenli aday

Güncelleme Tarihi:

Listelerde 16 Türk kökenli aday
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 11:46

Baden Württemberg Eyalet meclisi seçimleri, 13 Mart’ta yapılacak. Seçimlerde Türk kökenli 16 aday yarışacak. Türk kökenli adaylar arasında kadınların çokluğu dikkat çekiyor. Adaylardan Gökay Akbulut, Sol Parti’den lider adayı olarak seçime girecek.

Haberin Devamı

Baden Württemberg’te seçime giren partilerden en fazla Türkiye kökenli adayı SPD gösterdi.

SPD listesinde sekiz Türkiye kökenli aday var. Engin Şanlı, Ergün Can, Sibel Uysal, Nazan Kapan, Derya Yıldırım, Hıdır Gürakar, Ramazan Selçuk ve İsmail Arslan SPD listesinden meclise girebilmek için mücadele edecek.
Ergün Can ve Hıdır Gürakar, birinci sıra adayı...

Listelerde 16 Türk kökenli aday


Yeşiller Partisi iki Türkiye kökenli kadın adayı listesine aldı. Muhterem Aras ve Fadime Tuncer, Yeşiller listesinden meclise girmeye çalışacak. Muhterem Aras seçim bölgesinden birinci sıra adayı olurken, Tuncer ikinci sırada yer aldı. 

FDP bu seçimde tek Türkiye kökenli ismi listesine aldı. Erdal Özdoğan bu seçimlerde liberallerin milletvekili adayı.

Sol Parti seçimlerde Gökay Akbulut’u liste başı yaptı. Akbulut dışında Melih Günaydın, Hazal Rakip, Ayşe Boran ve Rausan Öger de Sol Parti’nin seçim bölgelerinde diğer birinci sıra adayları oldu.

Sol Parti son kamuoyu yoklamalarına göre yüzde üç oranında oya sahip. Partinin meclise girebilmesi için yüzde beş barajını aşması gerekiyor. ‘Lider’ adayı Akbulut barajı aşma konusunda ümitli konuştu. Akbulut, “Son yıllarda yapılan parti çalışmaları oy oranını yükseltti. 2014 yılında yapılan belediye seçimlerinde tüm belediye meclislerine girmemiz bizi umutlan-dırıyor” dedi.

EYALET ZENGİN AMA ÇALIŞMA ŞARTLARI KÖTÜ

SOL Parti’nin listebaşı adayı Gökay Akbulut (33), Mannheim Belediye Meclisi’nde ve Sol Parti Baden Württemberg Eyalet Yönetim Kurulu’nda üye... Seçimlerde partisinin stratejisini yoksulluk, iş hayatı, eğitim ve göçmenler üzerine yoğunlaştıracağını belirten Akbulut, şöyle dedi:
“Baden Württemberg Eyaleti, Almanya’nın en zengin eyaletlerinden biri. Ancak burada çalışma koşulları zor. İnsanlar daha çok taşeron firmalarda çalışmak zorunda. Geçici iş sözleşmeleri yapılıyor. Meslek eğitimi de yapsanız veya üniversite mezunu da olsanız süresiz iş anlaşması almanız çok zor. Çalışanların iş güvenliği bulunmuyor. Eyalette sosyal sorunlar her geçen gün artıyor. Ev kiraları sürekli yükseliyor. Dar gelirli aileler kiralarını ödeme zorluğu çekiyor. Eğitim sorunları var. Almanya sağa kaymaya başladı. Bu durumdan en çok dar gelirliler ve göçmenler olumsuz etkilenecek. İş, ev ve meslek eğitimi yeri bulmada ayrımcılıklar yaşanacak. Sol Parti olarak mülteci konularında en duyarlı ve istikrarlı politikaları savunan partiyiz. Din ve etnik köken ayrımı yapmıyoruz...”

Almanya'da AfD korkusu

ANKETLERE GÖRE AfD MECLİSE GİRİYOR

Son seçimlerde yüzde beş barajını aşan CDU, Yeşiller, SPD ve FDP, Baden Württemberg Eyalet Meclisi’ne milletvekili gönderdi. Yapılan anketlere göre 13 Mart seçimlerinde dört partinin yanı sıra aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AFD) de yüzde beş barajını aşıyor. Anketler göre CDU birinci, Yeşiller ikinci, SPD üçüncü, AfD dördüncü ve FDP de beşinci sırada yer alıyor. Sol Parti’nin oy oranı ise yüzde üç civarında görünüyor.

BAKMADAN GEÇME!