Lifli gıda ye uzun yaşa

Güncelleme Tarihi:

Lifli gıda ye uzun yaşa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2014 00:00

ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, lif miktarı yüksek besin diyeti kalp krizi sonrası hayatta kalma şansını artırıyor.

Haberin Devamı

British Medical Journal’da yayımlanan araştırmada, günde fazladan 10 gram lif alımı kalp krizinden ölüm riskini yüzde 15 azaltıyor. Kalp krizi geçiren hastaların, yüksek lifli diyet uyguladıkları takdirde, krizden 9 yıl sonra hayatta kalma şansları artıyor. Yüksek lifli diyetin tansiyon ve kolesterol sorunlarını da düzeltebileceği belirtiliyor. Günde 38 grama kadar lif tüketimi öneriliyor. Yüksek lifli diyet kaynağı olarak muz ve elma gibi meyveler, patates, havuç gibi sebzeler, tam buğday ekmeği ve kepek gösteriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!