Güncelleme Tarihi:
IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantılarının ardından, Twitter üzerinden soru-cevap oturumu düzenleyen Lagarde, mülteci krizinden vergi kaçırmaya kadar birçok konuda değerlendirmede bulundu.
Lagarde, Yıldız Kaşıkçı isimli Türk kullanıcının "Mülteci krizinin, küresel ekonomiyi yakın vadede nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:
"Mülteci krizi, herşeyden önce küresel ölçekte insani bir sorun. Bu sorun, doğru şekilde ele alınmazsa, daha da büyüyecek ve kötüleşecek; eğer doğru şekilde ele alınırsa ve entegrasyon sağlanırsa, ekonomik zarar yerine faydaları bile olabilir, bu yüzden tüm aktörler bu konuda şimdi işbirliği yapmalı."
.@kasikcitelatar #asklagarde pic.twitter.com/doKgvI3Sk1
— Christine Lagarde (@Lagarde) April 18, 2016
PANAMA BELGELERİ VE BREXİT
Lagarde, IMF'nin vergi cennetlerine karşı ne tür önlemler alabileceği sorusu üzerine, "Panama belgeleri karmaşık ve geniş kapsamlı vergi kaçırma faaliyetlerini ortaya çıkardı. Bu düzen değişmeli. IMF, bu alanda diğer uluslararası organizasyonlarla birlikte aktif rol oynayacak, ezber bozan yeni mekanizmalar önermek için işbirliği yapacak. Bunlar şeffaflık, basitlik ve işbirliği ilkelerine dayanacak." dedi.
"Kadınların küresel ekonomik büyümeye nasıl katkı sağlayabileceği" sorulan Lagarde, kadınların ekonomiye büyük katkısı olabileceğini belirterek,
"Eğer cinsiyet eşitliği olsaydı, Japonya'nın gayri safi yurtiçi hasılası yüzde 9, Hindistan'ınki yüzde 27 daha yüksek olurdu." ifadelerini kullandı.
Lagarde, ayrıca, İngiltere'nin Avrupa Birliğinden (AB) çıkması (Brexit) ihtimaline değinirken, sterlinin yılın başından bu yana yüzde 7 zayıfladığına ve ülkedeki menkul kıymetlerin değer kaybettiğine işaret ederek, "Büyük bir belirsizlik mevcut ve daha fazlası gelecek çünkü AB ile ilişkilerin geleceği bilinmiyor. Dolayısıyla, Brexit ihtimali, sadece Birleşik Krallık'ı değil, tüm AB ekonomilerini ilgilendiriyor" görüşünü paylaştı.