Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı ‘Hasan’ı örnek gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı ‘Hasan’ı örnek gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2016 12:36

Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) İçişleri Bakanlığı’nın öncülüğünde uygulamaya konulan Selefilerin şiddete yönelmelerini önleme programının (Wegweiser gegen gewaltbereiten Selafismus) Duisburg ve Dinslaken danışma merkezlerinin açılışı ve tanıtımı yapıldı. Toplantıda konuşan Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, Selefilerin gençleri nasıl etkilediğini anlatırken ‘Hasan’ı örnek gösterdi...

Haberin Devamı

Duisburg Belediye Sarayı’ndaki bilgilendirme toplantısına Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, Duisburg ve Dinslaken Belediye Başkanları katıldı.

Konuşmacıların verdikleri bilgilere göre programın uygulandığı yedi şehirde, Selefilere katılan 90 genç daha sonra pişmanlık duyup, onlarla yollarını ayırdı. Bu gençlerin sosyal yaşama kazandırılabilmesi için şu an çalışmalar yapılıyor.

Selefilerin hedefinde olan gençler için okullarda, derneklerde ve camilerde bilgilendirme çalışmaları yapılacak.

Düsseldorf, Bochum, Bonn, Wuppertal ve Dortmund’ta danışma merkezlerine haftada ortalama 50 kişi yardım talebinde bulunuyor. Bugüne kadar 2 bin 700 kişiye yardım edildi.

Almanya genelinde yaklaşık 8 bin kişi Selefilerin görüşlerini destekliyor.

BU TOPLUM YARATTI

Aşırı uçlara karşı verilen mücadelenin önemine değinen Bakan Ralf Jaeger, “Alınacak önlemler, yarının terörüne karşı bizi korur. Aşırılar bizimle büyüdü. Onlar bu toplumun ürünüdür. Geri kazanabilmek için çıkış yolu bulmamız, göstermemiz gerekir. Radikal Selefilere tek kişinin bile katılımının önüne geçilmesini kazançtır” diye konuştu.

Bakan Jaeger, Selefilerin gençleri nasıl etkilediğini anlatırken de ‘Hasan’ı örnek gösterdi ve şöyle dedi:
“Hasan örneğini vermek isterim... 17 yaşındaki Hasan, okulda sorunlar yaşıyordu... Sınıfından, okulundan kendini dışlanmış hissediyordu. Böylesi bir ortamda Selefilerin ağına düştü. ‘Gel bize, kendini bulursun. Sana değer verilir. Sahip olduğun problemleri çözeceğiz’ denildi. Bu noktadan sonra Wegweiser’in eksiksiz uygulanması gerekir. Selefilerin ağına düşenlerde görülen değişiklikleri fark eden öğretmenler, aile bireyleri bize bildirip yardım istediklerinde yanlarında olabilmek gerekir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!