Kuzey Lübnan'da çatışmalar devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Kuzey Lübnanda çatışmalar devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 11:14

Lübnan'ın kuzeyinde hükümet yanlılarıyla karşıtları arasında yoğun çatışmaların olduğu bildirildi.

Yetkililer, en yoğun çatışmaların güneydeki Trablus kentinde olduğunu, Tabane mahallesindeki hükümet yanlılarının Cebel Muhsin'deki muhalefet yanlılarına RPG ve ağır makineli tüfeklerle saldırdıklarını söylediler.

Lübnan askerlerinin iki taraf arasında konuşlanmaya başlamasıyla durumun sükunet kazandığı belirtildi. Bekaa vadisinde de münferit çatışmaların olduğu kaydedildi. Başkent Beyrut'ta ise gecenin sakin geçtiği bildirildi.

Hükümet, Hizbullah tarafından kullanılan bir telekomünikasyon ağının yasa dışı olduğunu ve devlet güvenliğini tehdit ettiğini belirterek, bununla ilgili soruşturma başlatılacağını açıklamıştı. Hükümet ayrıca, Hizbullah'la bağlantısı olduğu gerekçesiyle Beyrut havalimanı güvenlik şefini görevden almayı kararlaştırmış, bunun ardından taraflar arasında, Hizbullah'ın Beyrut'un batısının kontrolünü ele geçirmesine kadar giden çatışmalar başlamıştı.

Lübnan ordusu dün, hükümetin havaalanı güvenlik şefinin görevinden alınmasına yönelik talebinin geri çevrildiğini, İran'ın yardımlarıyla kurulduğu iddia edilen telekomünikasyon şebekesindeki faaliyetlerin de ordu gözetiminde sürdürüleceğini açıklamıştı.
Bunun üzerine Hizbullah, başkentteki silahlı mevcudiyetine son vereceğini açıklamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!