Kuyusunu tünelci kazmış

Güncelleme Tarihi:

Kuyusunu tünelci kazmış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2016 21:19

Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo’nun firarından 6 ay sonra yakalanmasında eski tünel uzmanlarının verdiği bilgilerin etkilli olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

MEKSİKALI ünlü uyuşturucu baronu Joaquin ‘El Chapo’ (Bücür) Guzman, önceki gün yakalandıktan sonra 6 ay önce tünel kazdırarak kaçtığı Altiplano hapishanesine götürüldü. 58 yaşındaki Guzman’ın Hollywood’a hayatını konu alacak bir film çevirtmek için aracılarını yapımcılarla irtibata geçirmesi üzerine yakayı ele verdiği ortaya çıktı. Sinaloa uyuşturucu kartelinin başında olan Guzman, 11 ay yattığı Altiplano hapishanesine dışarıdan 1.5 km tünel kazdırarak firar etmişti. Ekim ayında Guzman’a çok yaklaşan güvenlik birimleri, yanındaki kızın hayatını tehlikeye atmamak için kaçmasına izin verdiler. Guzman’ın önceki gün yakalanmasında ise eski tünel uzmanlarından birinin verdiği bilgiler etkili oldu.

YİNE KAÇMAK İSTEDİ

Guzman’ın tespit edildiği Los Mochis’te olağanüstü hareketlilik belirleyen güvenlik birimleri sonunda baskına karar verdi. Deniz piyadelerinin de destek verdiği operasyonda çıkan çatışmada 5 kişi öldü. Guzman, kanalizasyon tünelinden kaçmayı denese de bu defa başarılı olamadı.

GÖREV TAMAM

Haberin Devamı

MEKSİKA Devlet Başkanı Pena Nieto, operasyonu Twitter’dan attığı “Görev tamamlandı: Onu yakaladık” mesajı ile duyurdu. ABD Adalet Bakanı Loretta Lynch, Sinaloa kartelinin büyük darbe yediğini, şimdi kıtada şiddet, acı ve yolsuzluğa neden olan Guzman’ın hesap vereceğini söyledi. Guzman’ın firarı sonrasında hapishanede görevli yaklaşık 10 kişi işbirlikçi olma suçlamasıyla tutuklanmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!