Kurşun çiçekleri

Güncelleme Tarihi:

Kurşun çiçekleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2015 21:54

FRANSA’da 132 kişinin can verdiği katliamın ardından kurbanlar dünyanın dört bir yanında anılırken Paris’te kurşun deliklerinin yerleri, çiçekler ve terörizme karşı mesajlarla dolduruldu.

Haberin Devamı

Paris’te cuma gecesi saldırıya hedef olan yerlerden La Belle Equipe Restoranı’nın camındaki kurşun deliğine yerleştirilmiş güle iliştirilen notta Fransızca “Neyin adına” yazısı dikkat çekti. Bu restoranın önüne yüzlerce çiçek bırakıldı. Paris’te Cumhuriyet Meydanı’nda binlerce kişi bıraktıkları çiçek ve mumlarla terörist saldırıları protesto etti. Kentte duvarlar terörizme lanet okuyan yazılarla donatıldı. Pazar günleri çıkmayan Fransız gazeteleri, başkenti sarsan terör saldırılarının ardından ilk kez dün de yayımlandı. 

Kurşun çiçekleri

Paris’te 30 Kasım-11 Aralık’ta düzenlenecek BM İklim Değişikliği Zirvesi öncesi Avrupa’da bisiklet kullanımını yaygınlaştırmayı amaçlayan ‘İklim İçin İttifak’ adlı grup, Madrid’den Paris’e bisikletle gitme etkinliği düzenledi. Bisikletlere siyah kurdeleler ve Fransa bayrakları takıldı.

Haberin Devamı

Kurşun çiçekleri

Filipinler’in Quezon City kentinde Paris’teki saldırıları protesto eden şehir sakinleri ellerinde mumlar ve çiçeklerle yürüdü. Suriye’nin başkenti Şam’ın Doğu Guta bölgesinde muhaliflerin denetimindeki Duma ilçesinde toplanan bir grup, Paris’teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler anısına mum yaktı.
ABD, Japonya ve Hindistan gibi birçok ülkede Fransız büyükelçiliklerinin önlerine akın eden insanlar Paris katliamını protesto için çiçekler bıraktı.
Rusya’nın başkenti Moskova’da da Paris’teki saldırılarda yaşamını yitirenlerin anıldığı yerde çiçek tepesi oluştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!