Kurbağa askeri silaha dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Kurbağa askeri silaha dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2008 07:56

Öylesine zehirli ki, bırakın bir insanı, bir timsahı bile 3 dakikada öldürebiliyor. İşte bu öldürücü özelliği onu askeri silaha dönüştürdü.

Haberin Devamı

Avustralya'nın "dev kurbağları" nasıl askeri silaha dönüştü... İşte bu sorunun cevabı yeni ortaya çıktı. Son derece zehirli olan bu kurbağ türünün salgısı, değil bir insanı, koskoca timsahları, yılanları bile birkaç dakikada öldürebiliyor. Ve, 1999'da Avustralyalı askerlerin Doğu Timor'a sadece askeri malzeme taşımadıkları ortaya çıktı. Avustralya birliklerinin araçlarında işte bu kurbağların da Doğu Timor'a taşındığı anlaşıldı. Avustralya birliklerinin de ABD ile birlikte Doğu Timor'daki olaylara müdahalesi biliniyor.

Pek çok Doğu Timorlu'yu öldürmüş

1999'a kadar Doğu Timor'da, bu kurağlardan tek bir tane bile bulmanın mümkün olmadığını belirten uzmanlar, bu kurbağların salgılarıyla temas eden pek çok Doğu Timorlu'nun ölmüş olabileceğine dikkat çekiyor.

DÜNYADAN KISA KISA...

Haberin Devamı

ŞEMPANZE TESELLİSİ
Bilim adamları, bir kavgadan sonra karşı tarafın teselli edilmesi davranışının şempanzeler için de geçerli olduğunu ortaya çıkardı. Bu araştırma, primatlar arasında sarılma ve okşama gibi teselli amaçlı hareketlerin, kavgadan sonra stresi azaltabildiğinin ilk kanıtı olarak gösterildi. Liverpool John Moores Üniversitesinden Doktor Orlaith Fraser, Chester hayvanat bahçesinde 22 yetişkin şempanze üzerinde 18 ay süren çalışmasıyla ilgili olarak İngiliz Bilim Birliği Festivalinde verdiği bilgide, şempanzelerin akıllarından neyin geçtiğinin bilinemeyeceğini, ancak bu hayvanların davranışlarından sonuçlar çıkarılabileceğini ifade etti.

DÜNYA, OBAMA'NIN ABD BAŞKANI SEÇİLMESİNİ İSTİYOR
Dünyanın, ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nın seçilmesini istiyor. BBC'nin 22 ülkede yaptırdığı anket, bu ülkelerin halklarının, ülkesinde yapılan anketlerde rakibi Cumhuriyetçi Parti başkan adayı John McCain'in 1 ila 4 puan gerisinde kalan Obama'yı ABD başkanı olarak görmeyi tercih ettiklerini gösterdi. GlobeScan şirketinin, 23 bin 531 kişiyle görüşerek yaptığı ankette, Obama'ya desteğin ortalama olarak yüzde 49 olduğu görülürken, McCain'i tercih edenlerin oranı ise yüzde 12'de kaldı. Ankete katılan her 10 kişiden yaklaşık 4'ünün bu konuda görüş bildirmediği belirtildi.

Haberin Devamı

Anketin, Temmuz ile Ağustos aylarında telefonla veya yüz yüze yapıldığı ülkeler şöyle sıralanıyor: Avustralya, Brezilya, Kanada, Çin, Mısır, Fransa, Almanya, Hindistan, Endonezya, İtalya, Kenya, Lübnan, Meksika, Nijerya, Panama, Filipinler, Polonya, Rusya, Singapur, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, İngiltere.

TUHAF LİDER HAKKINDAKİ İDDİALAR DOĞRU OLABİLİR
Kuzey Kore'nin hasta olduğu söylentileri yayılan "tuhaf lideri" Kim Jong-il'in, ülkenin 60. kuruluş yıldönümü törenlerinde de görülmediği bildirildi. Japon Kyodo haber ajansı ile Rus RIA-Novosti ajansı, Pyongyang'dan geçtikleri haberlerde Kim'in törende görülmediğini bildirdiler. Güney Kore medyası, apartman topuk ayakkabı giyen, saçlarını boyatan, 66 yaşındaki Kim'in sağlık durumunun kötüleştiğini, 22 Ağustosta fenalık geçirdiğini duyurmuş, güneyin istihbarat kuruluşu da Kim'in kronik kalp hastalığı ve şeker hastalığından mustarip olduğunu bildirmişti.

Haberin Devamı

B12 VİTAMİNİ YAŞLILARDA HAFIZA KAYBINI ÖNLÜYOR
İngiliz bilim adamları, et, balık ve sütte bulunan B12 vitaminin, yaşlılarda hafıza kaybını önlediğini ortaya çıkardılar. Oxford Üniversitesi'nden araştırmacıların, Neurology dergisinde yayımladıkları çalışmaya göre, B12 vitamini seviyesi ortalamanın altında bulunan yaşlılarda beyinsel küçülme altı kat daha fazla meydana geliyor. Bilim adamlarının 61 ve 87 yaşları arasındaki 107 sağlıklı gönüllü üzerinde 5 yılı aşkın yaptıkları gözlemlerde, B vitamininin beyindeki etkilerinin yeni boyutları ortaya çıkarken, yaşlandıkça beyindeki büzülme oranına kısmen gıdaların etkisinin olabileceği anlaşıldı.

ESKİ BOMBA YÜZÜNDEN 5 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ
İtalya'da, Napoli kentinin güneydoğusuna düşen Salorno'da yapılan inşaat çalışmaları sırasında İkinci Dünya Savaşından kalma bir bombanın bulunması üzerine 5 bin kişi tahliye edildi. Patlamamış bombanın bulunduğu alanın 250 metre yakınında oturan bütün sakinler için stadyumda geçici barınma olanağı sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!