Kupa finalinde liderler tribünü

Güncelleme Tarihi:

Kupa finalinde liderler tribünü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 07:00

Katar’da Arjantin’in 36 yıl sonra Dünya Kupası’nı kucakladığı büyük karşılaşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da aralarında olduğu birçok lider tribündeydi. Maçta Fransa Cumhurbaşkanı Macron yerinde duramadı.

Haberin Devamı

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen Dünya Kupası, önceki gün nefes kesen Arjantin-Fransa karşılaşması ile sona ererken Lusail Stadyumu’ndaki yaklaşık 90 bin seyirci arasında liderler ve ünlü isimler de vardı.

Final karşılaşmasını izlemek üzere Doha’ya giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arjantin’in galibiyetiyle sonuçlanan maçı, tribünde Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani ile babası Hamed bin Halife es-Sani, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve FIFA Başkanı Gianni Infantino ile birlikte izledi. Erdoğan’ın bir ara Katar Emiri ve babasıyla neşeli sohbeti de objektiflere yansıdı.

ERDOĞAN’DAN İSPANYOLCA MESAJ

Erdoğan karşılaşmanın ardından, eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic ve Tesla’nın kurucusu Elon Musk ile bir süre sohbet etti. Erdoğan Arjantin’in galibiyeti üzerine İspanyolca, “Tarihin en çekişmeli final maçlarından birinin ardından 2022 FIFA Dünya Kupası Şampiyonu olan Arjantin’i ve tüm Arjantinlileri en içten dileklerimle tebrik ediyorum” mesajını paylaştı.

Haberin Devamı

Kupa finalinde liderler tribünü

Şili’nin eski lideri Sebastian Pinera, Macron, Brigitte Macron, Hintli çelik devi Lakshmi Niwas Mittal ve eşi Usha Mittal statta birlikte poz verdi.

MACRON YERİNDE DURAMADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dört günde iki kez Katar’a giderek hem yarı final hem final karşılaşmalarını tribünden takip etti. Altı kilogramlık altın kupanın sahibini bulduğu son ana kadar heyecanını gizlemeyen Macron, penaltı atışları sonrası büyük üzüntü yaşadı. Soyunma odasına giren Macron, Fransız oyunculara mücadeleri için teşekkür etti.

ARJANTİN LİDERİ TV KARŞISINDAYDI

Şampiyon Arjantin’in Devlet Başkanı Alberto Fernandez, maçı evinde izledi. Fernandez maç başlamadan hemen önce Twitter’dan, “Milyonlarca yurttaşım gibi ben de Dünya Kupası finalinin tadını evimde çıkaracağım” diye yazdı.

Kupa finalinde liderler tribünü

Eski Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar-Kitarovic de maçı izleyenler arasındaydı.

Haberin Devamı

200 MİLYAR DOLARA EN PAHALI TURNUVA

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, ülkesinin “olağanüstü” bir turnuva düzenleme sözünü tuttuğunu söyledi. Emir Sani, “Harika bir şampiyona düzenleme sözümüzü yerine getirdik. Bu turnuva dünyaya, kültürümüzün zenginliğini, özgünlüğünü ve değerlerini öğrenme fırsatı sundu” dedi. Katar, bir Arap ülkesinde düzenlenen ilk Dünya Kupası için stadyumlara ve yeni altyapıya 200 milyar dolardan fazla para harcadı. Bu 2022 Dünya Kupası’nı açık ara en pahalı turnuva yaptı.

TÜRK POLİSİNİN KUPA GÜCÜ

Dünyanın izlediği Dünya Kupası’nda binlerce Türk polisi de görevdeydi. ‘Türk Görev Gücü’ 64 maçın yanı sıra otellerden takımların kamp alanlarına kadar tüm güvenlik önlemlerine imza attı.

Haberin Devamı

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Katar'da düzenlenen FIFA 2022 Dünya Kupası'nda güvenlik tedbirlerine destek vermek amacıyla oluşturulan 'Türk Polis Görev Gücü'nün ekim ayı başında Katar'a giderek diğer ülke güvenlik kuvvetleri ile koordine içinde görev yapmaya başladığı belirtildi. Açıkamada “Spor güvenliği konusunda uzman çevik kuvvet, takviye hazır kuvvet, bomba uzmanları, bomba köpekleri, çevik kuvvet köpekleri, çevik kuvvet atları ve idarecileri ile sağlık personelimizden oluşan 2 bin 242 personel, şampiyona sürecinde tüm statyumlarda, festival alanında ve ihtiyaç duyulan diğer alanlarda turnuva öncesi ve esnasında 24 saat sürecini kapsayacak şekilde bir çalışma yürütmüştür" denildi. Alınan etkin güvenlik tedbirleri sayesinde daha önce düzenlenen futbol şampiyonalarında meydana gelen müessif olayların bu turnuvada yaşanmadığına dikkat çekildi: “Türk polisi, başta Katar makamları olmak üzere herkesin takdirini kazanmıştır.”

Haberin Devamı

Kupa finalinde liderler tribünü

TARAFTARI KORUDULAR

KATAR’daki şampiyonada Türkiye'den 1 genel koordinatör, 20 danışman emniyet müdürü, 2 bin çevik kuvvet/takviye hazır kuvvet personeli, 30 görev atı ve 36 görev atı idarecisi, 1 nalbant, 1 veteriner, 4 at bakıcısı, 29 çevik kuvvet köpeği ve 30 çevik kuvvet görev köpeği idarecisi, 50 bomba arama köpeği ve idarecisi, 70 bomba uzmanı, 10 koordinasyon personeli ve 20 tercüman olmak üzere toplam 2 bin 242 personel görevlendirildi.

64 MAÇTA GÖREV

Açıklamada “Türk Polis Görev Gücü, FIFA'nın sorumluluk alanında bulunan 40 bin kişilik taraftar toplanma alanı (Fanfest), 8 stadyum ile takımların konakladığı oteller, kamp ve antrenman alanları, bilet satış merkezleri ile 64 müsabakada görev yapmıştır” denildi. (DHA)

BAKMADAN GEÇME!