Kül bulutları dağıldı, uçuşlar başladı

Güncelleme Tarihi:

Kül bulutları dağıldı, uçuşlar başladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 09:25

Türk Hava Yolları (THY), kül bulutlarının dağılmaya başlaması üzerine uçuşa açılan Almanya’nın Frankfurt, Berlin, Münih, Düseldorf, Hamburg, Nünberg, Stutgart, İngiltere’nin Londra, Manchester, Hollanda’nın Amsterdam, Danimarka’nın Kopenhag şehirlerine seferlerini yeniden başlattı.

Haberin Devamı

Dün Atina, Barcelona, Basel, Belgrad, Budapeşte, Donestk, Kişinev, St. Petersburg, Lizbon, Lvov, Lyon, Madrid, Moskova, Nice, Odesa, Bükreş, Paris, Piriştina, Roma, Sofya, Tiran, Üsküp, Viyana ve Zagreb meydanları hava trafiğine açılmıştı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) yetkilileri, bu sabahtan itibaren başta Almanya, Hollanda, İngiltere, Danimarka, İsveç gibi ülkelerin hava sahalarının uçuşa açıldığını bildirdi. Avrupa Havacılık Birliği (Eurocontrol) sadece Frankfurt havalimanı’nın Türkiye saatiyle 11.00’e kadar, Düseldorf Havalimanı’nın da saat 13.00’e kadar kapalı olduğunu, bu saatlerden sonra 20 bin feet üzerindeki uçuşlara açılacağını açıkladı.

Bu arada Londra'daki yoğun hava trafiği nedeniyle İngiliz Havayolları, saat 08.20'de İstanbul'dan yapılacak seferi iptal etti. Sefer saat 17.40'da gerçekleştirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!