Kremlin’de hareketli saatler

Güncelleme Tarihi:

Kremlin’de hareketli saatler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2022 07:00

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in önceki gece Kremlin’e sürpriz ziyareti heyecan yarattı. Önceki gece yarısı Putin’in aniden Kremlin sarayına gelmesi, “Acaba kritik bir karar mı açıklayacak. Genel seferberlik mi ilan edecek? Yoksa yine savaş mı açacak” söylentilerine yol açtı.

Haberin Devamı

Putin’in özel uçağı gece 23.00 sularında ilk önce Vnukovo Havalimanı’na indi. Ardından Rusya lideri, kalabalık bir kortej eşliğinde yıldırım hızıyla Kremlin sarayına yöneldi. Putin’in korteji ıssız Moskova caddelerini aniden panayır alanına çevirirken, ilk dedikodular da yayılmaya başladı.

SOSYAL MEDYADA ALARM

Kremlin’e yakınlığı ile bilinen Marat Başirov, sosyal medya üzerinden, “Kremlin’de ciddi bir şeyler oluyor. Putin apar topar Moskova’ya gelerek Kremlin’deki özel telefon hattı üzerinden birisiyle görüşme yapıyor. Önümüzdeki saatlerde yeni ciddi kararlar açıklayabilir” satırlarını paylaştı. Rusya liderinin genel seferberlik ilan edebileceğinden, Batı’ya topyekun savaş ilanına kadar bir dizi ihtimal konuşulmaya başladı. Yapılan tahminler ABD Başkanı Joe Biden’in kendisini arayarak G7 zirvesi sonrası Putin’e telefondan ültimatom verdiği söylentilerine kadar uzandı.

Haberin Devamı

Kremlin’de hareketli saatler


AÇIKLAMA YAPILDI

Moskova’da gerilim artarken Kremlin resmi açıklama yayınlamak zorunda kaldı. Putin’in gece yarısı Kremlin Sarayı’na gelişinin olağanüstü gelişmelere bağlanmaması gerektiğini duyuran Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Tedirgin olacak bir durum yok. Rusya Devlet Başkanı’nın herhangi bir konuda yeni kararlar açıklaması da söz konusu değil” dedi. Putin, Kremlin’e gelmeden önce St. Petersburg şehrinde en yakın müttefiki Belarus lideri Aleksander Lukaşenko ile görüşmüştü. Zirvede, Rusya’nın Belarus’a İskender-M füze sistemleriyle modern savaş uçakları aktaracağı açıklanmış, Belarus lideri Lukaşenko ise Batı’ya karşı sonuna kadar Putin’in yanında yer alacağını duyurmuştu.

 

BAKMADAN GEÇME!