Kremlin’de 4 saatlik zirve

Güncelleme Tarihi:

Kremlin’de 4 saatlik zirve
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2017 00:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sabah Moskova’ya hareket ederek Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in konuğu olacak.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın Rusya ziyareti maraton temposunda geçecek. Önceden 9 ve 10 Mart olarak ilan edilen ziyaret, son anda Cumhurbaşkanı’nın program yoğunluğu nedeniyle günübirlik geziye çevrildi. Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Zirvesi’ni organize eden diplomatlardan alınan bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki 8 bakan kortej halinde havaalanından doğrudan Kremlin Sarayı’na hareket edecek. Zirve, 13.00’da liderlerin ikili görüşmesiyle başlayacak. Ardından Kremlin Sarayı’nın Türkiye’den gelen konuklara vereceği öğle yemeği sonrasında heyetler halinde görüşmelerle devam edilecek. Kremlin’den alınan bilgilere göre görüşmelerin yaklaşık 4 saat sürmesi planlanıyor. Ardından Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan basının karşısına çıkarak görüşmenin değerlendirmesini yapacak. İlgili bakanlar ise hazırlanan anlaşmaları yine iki liderin huzurunda imzalayacak. Türk heyeti, Kremlin zirvesinden hemen sonra Türkiye’ye dönecek.

Haberin Devamı

SURİYE GÜNDEMİ: Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin ağırlıklı olarak ikili ilişkileri kapsaması gerekirken Rusya, Suriye meselesini ön plana çıktığı yönünde açıklama yaptı. Rusya lideri Putin’in Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın ziyareti esnasında şüphesiz ikili ilişkiler tüm açılarıyla ele alınacak. Bizim için Suriye konusu da son derece önemli. Suriye’de siyasi çözüm meselesiyle yine Suriye’deki askeri operasyonların hayata geçirilmesi konularında soru işaretleri var. Türk askerinin Suriye topraklarında varlık gösterdiğini biliyorsunuz. Aynı zamanda Rusya Silahlı Kuvvetleri de Suriye Ordusu’na destek veriyor. Bu durum Türkiye ile aramızda son derece sıkı koordinasyon gerektiriyor” dedi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!