Kraliçe’ye saygı kuyruğunda bekleme süresi 14 saate çıktı

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe’ye saygı kuyruğunda bekleme süresi 14 saate çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2022 07:00

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in 19 Eylül’de gerçekleşecek olan cenaze törenine geri sayım sürerken, Westminster’daki tabutu görmek isteyenlerin oluşturduğu kuyrukta bekleme süresi uzadı.

Haberin Devamı

Kraliçe’nin parlamento binasındaki naaşı iki sıra halinde ziyaret edilebilmesine rağmen, bekleme süresi kısalmadı. Bunun üzerine hükümet, “Maksimum kapasiteye ulaşıldı” diyerek dün 10.00-16.00 arasında 6 saat boyunca kuyruğa yeni katılımları durdurdu. Yaklaşık 2 bin kişi, Londra’nın Southwark Parkı’nda beklemeye başladı. Bu kez de “kuyruğa girmek için kuyruk” oluştu.

DAVID BECKHAM SIRAYA GİRDİ

Dünkü ziyaret kuyruğu yaklaşık 5 kilometreye çıkarken, dev sıra “Elizabeth kuyruğu” olarak adlandırılmaya başlandı. Bu arada, uzun saatler boyunca sırada bekleyenler David Beckham süpriziyle karşılaştı. Kraliçe’nin naaşını görebilmek için sıraya giren efsanevi İngiliz futbolcu, hayranlarının akınına uğradı. Sıradakiler David Beckham ile fotoğraf çektirebilmek için birbiriyle yarıştı.

Kraliçe’ye saygı kuyruğunda bekleme süresi 14 saate çıktı

Haberin Devamı

Bir Twitter kullanıcısı, fotoğraf çektirmek isteyen hayranları nedeniyle Beckham’a üzüldüğünü söylerken, bir diğeri Beckham’ın sırada yakınında bulunan kişilere donut ısmarladığını yazdı. İngiltere’nin bazı ünlü isimleri de saatler süren kuyruğa girerek Kraliçe’ye son kez veda etti. Kraliçe’nin naaşı, pazartesi günü gerçekleşecek olan resmi cenaze törenine kadar ziyarete açık olacak. Tören, dünya genelinde birçok üst düzey isme ev sahipliği yapacak.

Kraliçe’ye saygı kuyruğunda bekleme süresi 14 saate çıktı

PAPA KATILAMIYOR

22 soylu aileden krallar ve kraliçeler, 2’nci Elizabeth’in cenazesinde bir araya gelecek. Avrupa’daki tüm krallıklar, Asya’da Brunei, Bhutan, Japonya, Umman ve Malezya hanedanlarından temsilciler Londra’da olacak. Bu arada Katolik dünyasının ruhani lideri Papa Françesko’nun ise Kraliçe’nin cenaze törenine katılamayacağı, yerine üst düzey temsilcisi Paul Gallagher’ın katılacağı bildirildi.

Kraliçe’ye saygı kuyruğunda bekleme süresi 14 saate çıktı

Haberin Devamı

RUSYA’YA YASAK

İngiltere’nin diplomatik ilişki kurduğu tüm ülkelere davet giderken, Rusya, Belarus ve Myanmar’ın cenaze törenine katılmaları yasaklandı. Moskova yasağa tepki gösterdi. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping pazartesi günkü cenazeye davet edilirken, Şi’nin yerine yardımcısı Wang Qishan’ın törene katılacağı açıklandı. Ancak bu davete, İngiltere Muhafazakâr Parti milletvekilleri tepki gösterdi. e çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!