Kosova Türk taburunda devir teslim töreni

Güncelleme Tarihi:

Kosova Türk taburunda devir teslim töreni
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2009 15:20

NATO komutasındaki Kosova Barış Gücü'nün (KFOR) Çokuluslu Güney Tugayı (ÇGT) bünyesinde görev yapan Kosova Türk Taburu Görev Kuvvet Komutanlığında (KTTGKK) dün akşam devir teslim töreni yapıldı.

Sultan Birinci Murat Kışlası'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, KTTGK Komutanı Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit görevi, Piyade Kurmay Yarbay Özgür Özkurt'a devretti.

KFOR ÇGT Komutanı Alman Tuğgeneral Benedikt Zimmer, Türk askerinin görevini büyük bir disiplin ve profesyonellik içinde başarıyla yerine getirdiğini belirterek, görevi devreden Türk Tabur Komutanı Yarbay Yiğit'e güvenlik ve barışın tesisindeki katkıları için teşekkür etti.
Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanı Albay Yahya Bacak da konuşmasında, Yarbay Yiğit'in Kosova halkının huzur ve güveni için çalışmalarının takdire layık olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Türk Silahlı Kuvvetleri'ni en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

Albay Yahya Bacak, görevi devralan Yarbay Özgür Özkurt'un da görevini en iyi şekilde yapacağına olan inancını ifade etti. Kurmay Yarbay Mehmet Nail Yiğit de Mehmetçik'in Kosova'da 10 yıldır Yüce Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesi doğrultusunda görev yaptığını belirterek, eğitim, sağlık, kültür, sosyal, altyapı, çevre ve spor alanlarında yürüttükleri faaliyetlere dikkati çekti.

Önemli bayramları Kosovalılarla birlikte kutlamanın verdiği mutluluğu da ifade eden Yarbay Yiğit, "Bu faaliyetler, Türkiye Cumhuriyeti'nin siz Kosovalılara saygı ve ilgisinin göstergesidir. Kosovalı kardeşlerimizin gösterdiği yakınlığı ve desteği hiçbir zaman unutmayacağım" dedi ve silah arkadaşlarına destekleri için teşekkür etti.

Törende, Yarbay Yiğit'e NATO madalyası, berat ve hizmet şildi verildi. Törene, Kosova Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, Savunma Bakanı Fehmi Muyota, Adalet Bakanı Nekibe Kelmendi, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Metin Hüsrev Ünler, milletvekilleri, belediye başkanları, uluslararası kurumların, Kosova İslam Birliği ile Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı temsilcileri, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Devir teslim töreni, konuklara verilen resepsiyonla sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!