Kosova Ordusu’nun kurulması meclisten geçti

Güncelleme Tarihi:

Kosova Ordusu’nun kurulması meclisten geçti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 15:55

Uzun zamandır tartışmalara neden olan Kosova ordusunun kurulması kararı, Kosova Meclisi’nde oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

68 Milletvekilinin evet oyu ile Kosova Silahlı Kuvvetlerinin kurulması kararını onaylanmış oldu. Alınan kararla mevcut olan Kosova Güvenlik Gücü’nün - FSK, Kosova Silahlı Kuvvetleri’ne - FAK dönüştürülmesi bekleniyor.

Meclisteki kararın ardından Kosova Başbakanı Isa Mustafa yaptığı açıklamasında, Kosova Güvenlik Gücünün Kosova Silahlı Kuvvetlerine dönüşmesiyle ilgili Kosovanın orduya sahip olmasına dair tüm şartları yerine getirdiğini söyledi. Mustafa, 113 ülke tarafından kabul edilen Kosovanın tüm kurumlara sahip olduğunu ve Silahlı Kuvvetlere sahip olması için de tüm şartları yerine getirdiğini belirtti. Mustafa, Kosovanın Silahlı Kuvvetlerine sahip olması için yalnız şartları yerine getirdiği değil, ülkenin Silahlı Kuvvetlere de sahip olmasını hak ettiğini de ifade etti.

Haberin Devamı

ABD, KOSOVA SİLAHLI KUVVETLERİ'NİN KURULMASINI DESTEKLİYOR
Kosova Güvenlik Gücü-FSK Bakanı Haki Demolli, Güneydoğu Avrupa Ofisi Müdürü Matthew Palmerin yönetiminde ABD Dışişleri Bakanlığının bir heyetini kabul etti. Görüşmede siyasi ve güvenlik gelişmeler, Kosova Güvenlik Gücünün (FSK) Kosova Silahlı Kuvvetlerine dönüştürülmesi, Kosovanın ve stratejik ortaklar ve Kosova’nın diğer ortak ülkelerle işbirliği ele alındığı belirtildi.

Bakan Demolli, KFOR aracılığıyla Kosovada barışın korunması için NATO güçlerine teşekkür etti. ABD Dışişleri yüksek yetkilisi Matthew Palmer ise Kosovanın Avro-Atlantik yolculuğuna tam destek sunduklarını söyledi. Palmer ABD’nin, Kosova Güvenlik Gücü’nden Kosova Silahlı Kuvvetlerine dönüşmesini desteklediklerini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!