Korkunç iddia: Seri katil Çikatilo'nun 24 yıl sonraki intikamı

Güncelleme Tarihi:

Korkunç iddia: Seri katil Çikatilonun 24 yıl sonraki intikamı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2014 22:56

Haberin Devamı

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/89118/4369/1/27611793/seri-katil-cikatilonun-intikami-suphesi


Rusya’nın Nijni Novgorod şehrinde geçtiğimiz günlerde işlenen bir cinayet gelmiş geçmiş en azılı seri katil Andrey Çikatilo adını tekrara gündeme getirdi.


Nerdun HACIOĞLU/MOSKOVA

50 kişiyi öldüren seri katili 1990 yılında yakalayan polis memurunun kızı 19 yaşındaki Maria Glikina esrarengiz bir cinayete kurban gitti.

Kızın yakınları cinayetin Çikatilo’nun yakınları tarafından intikam için işlendiği üzerinde duruyor.

19 yaşındaki Maria 8 Kasım günü ortadan kaybolmuştu. Mahalle arkadaşlarıyla dolaşan genç kız akşam saatlerinde guruptan ayrılarak eve gideceğini söyledi. Ancak kendisinden bir daha haber alınamadı.

Ertesi gün genç kızın kaybolduğu polise haber verilince geniş çaplı arama başlatıldı. Dördüncü günde Maria’nın cesedi terk edilmiş bir evde bedeninde çok sayıda yara iziyle bulundu.

Haberin Devamı

Adli tıp tarafından yapılan ilk otopsi sonucunda, genç kıza yoldan geçen bir otomobilin çarpmış olabileceği ve daha sonra kazayı gizlemek için cesedin eve saklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Ancak Maria’nın ailesiyle yakın çevresi trafik kazası ihtimaline inanmıyor. Maria’nın yüzü ve bedenindeki yaraların bıçak darbesine benzediğini söylüyor.

Maria’nın polis olan babası 1990 yılında seri katil Andrey Çikatilo’nun yakalanmasında önemli rol almıştı. Şimdi polis dışında herkes bu cinayetin Çikatilo yakınları tarafından intikam amacıyla işlendiğini düşünüyor.

20’ci yüzyılın en gaddar seri katillerinden biri olan Andrey Çikatilo, 1978-1990 yılları arasında 50 kadını öldürmüştü. 1990 yılında yakalanan seri katil dört yıl süren dava sonucunda 14 Şubat 1994'te idama mahkum edilmiş ve cezası kurşuna dizilerek infaz edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!