Köln Katedrali önünde Berlin anması

Güncelleme Tarihi:

Köln Katedrali önünde Berlin anması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2016 10:24

Almanya’da yaşayan Müslümanlar, Berlin’deki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Köln Katedrali önünde anma töreni düzenledi.

Haberin Devamı

MÜSLÜMANLARIN oluşturduğu ‘#Zusammen’ (Birlikte) isimli grubun organize ettiği anma törenine, Türklerin yanı sıra Almanlar da katıldı. Meydandaki taş duvara Almanca, ‘Berlin ile birlikteyiz’, ‘Terörün dini yoktur’, ‘Birlikten kuvvet doğar’ yazılı dövizler asıldı, yaşamını yitirenler için mumlar yakıldı.

Töreni organize edenlerden Dunya Adıgüzel, yaptığı konuşmada, “Son dönemlerde yaşanan bazı olaylarda Müslümanlarla üzerinde yaşadığımız ülke insanları ayrıştırılmaya çalışılıyor. Ancak kimsenin bu birlikteliği bozmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

YAŞANANLAR ÇOK ÜZÜCÜ

Adıgüzel, din, dil, ırk ayırmaksızın mutlu ve huzurlu şekilde birlikte yaşayan toplumların bir bütün ve adeta aynı halk olduğunu belirterek, “Berlin’de yaşananlar çok üzücü. Orada yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz. Yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Umarız hiçbir yerde tekrar bu tür olaylar yaşanmaz” diye konuştu.
Soğuk havaya rağmen anma törenine katılanlara tören sonunda gül dağıtıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!