Kliniğe yatırılacak

Güncelleme Tarihi:

Kliniğe yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2007 12:59

Almanya'nın başkenti Berlin'de 21 Kasım Çarşamba akşamı gardaki bir kafede bir garsonu iki saat rehin tuttuktan sonra özel polis timi tarafından etkisiz hale getirilen Taner I. (26), psikiyatri kliniğine sevk edildi.

GARDA REHİNE DEHŞETİNİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Tiergarten Sulh Mahkemesi, olay sırasında uyuşturucu etkisi altında olduğu tahmin edildiği için Taner I'nın psikiyatri kliniğine yatırılması yönünde karar aldı.

Berliner Morgenpost gazetesi, normalde rehin alma olaylarında hapis cezasının 5 ile 15 yıl arasında değiştiğini, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü yazdı.

Taner I'nın rehin aldığı Alman garson Karsten R. (34) ise olay anını Bild gazetesine anlattı.
Taner I'nın, çalıştığı kafeye gelerek, bar kısmına oturduğunu ve elinde katlı bir gazete bulunduğunu belirten Karsten R, daha önce başka bir dükkanda olay çıkarttığı için aniden kafeye 2 polisin gelerek, “Bıçağı elinden at” diye bağırdıklarını ifade etti.

Bunun üzerine Taner I'nın önce Mehmet adlı Türk garsonu yakalamaya çalıştığını, ancak bu kişinin kaçmayı başarması üzerine gazetenin içinde bulunan bıçakla kendisini rehin aldığını anlatan Karsten R, önce Taner I'ya, “Lütfen bıçağı saplama, kız arkadaşım var” şeklinde yalvardığını söyledi.

Alman garson, Taner I'nın, “Dediğimi yaparsan sana bir şey olmaz” şeklinde konuştuğunu, daha sonra da olay yerine gelen ve kendisini doktor olarak tanıtan bir kişiye, “Mannheim'dan geliyorum, ancak şimdi Türkiye'ye gitmem lazım. Bunun için 30 bin avro'ya ihtiyacım var. Bir de kuzenimi uyarabilmek için cep telefonuna ihtiyacım var. Birisinin elinde fotoğrafları var ve onu öldürmek istiyor” şeklinde açıklama yaptığını belirtti.

Karsten R, daha sonra üçünün birlikte sigara içtiğini, Taner I'nın önlerindeki masaya koyduğu cüzdanında bir kızın resmini görerek, kendisine “Bu kızın mı?” diye sorduğunu, cevap olarak da “Evet. 7 yaşında. Ancak artık benim yanımda değil. Eşim onu benden ayırdı” şeklinde karşılık aldığını kaydetti.

Kafeye 2 polisin daha girmesi üzerine Taner I'nın bir anda yeniden saldırganlaştığını ifade eden Karsten R, Taner I'nın kendisini sürükleyerek dışarıya çıkarttığını, bu arada elindeki bıçakla tehditler savurduğunu, bir anda kolunun gevşediğini hissedince 2 eliyle birlikte Taner I'nın bıçağı tutan koluna yapıştığını, bu arada polislerin de saldırganı etkisiz hale getirdiklerini anlattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!