Kızılay mutfağının Rus Olya annesi

Güncelleme Tarihi:

Kızılay mutfağının Rus Olya annesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2023 07:00

Kızı Mersin’de yaşayan Rus Olya Kuznesova, deprem felaketi üzerine ülkesinde yardım toplayıp afet bölgesinde gönüllü olmuş. Kuznesova, yardımseverliğiyle Hatay’daki Kızılay Mutfağı’nda ‘Olya Anne’ diye anılıyor.

Haberin Devamı

Kızı Mersin’de turizmci olarak çalışan, kendisi Rusya’da yaşayan Olya Kuznesova depremin üçüncü gününden beri Hatay’daki Kızılay mutfağında gönüllü çalışıyor.

İNANILMAZ YARDIMLAŞMA

Rusya’da Zavitinsk şehrinde yaşayan turizmci ve antika dükkânı sahibi Olya Kuznesova, Mersin’de yaşayan kızının sabaha karşı ‘Deprem oluyor’ mesajıyla uyandı. Televizyonda izlediği görüntülerden çok etkilenen ve gönüllü olarak çalışmak için bölgeye gitmeye karar veren Kuznesova ertesi gün iş yerinde depremzedeler için 40 bin TL yardım topladı. İstanbul’a gelerek arkadaşlarıyla topladığı parayla yardım malzemelerini alan ve bunları yardım kuruluşlarına teslim eden Kuznesova depremin 3’üncü gününden bu yana Kızılay mutfağında yemek pişirmekten temizliğe kadar her göreve koşuyor.

Haberin Devamı

Kızılay mutfağının Rus Olya annesi

Olya Kuznesova

Günde 7 bin kişiye yemek çıkaran mutfakta işleri bittikten sonra dağıtım ekibiyle köyleri de dolaşan Kuznesova, Kızılay mutfağında disiplini ve sempatisiyle tanınıyor ve diğer gönüllüler ona “Olya anne” diyor. Kızılay mutfağında ziyaret ettiğimiz Kuznesova, “Depremin olduğu gece uyuyamamıştım. Kızımdan saat 04.30’da gelen deprem mesajıyla büyük üzüntü yaşadım. Rusya’daki arkadaşlarım yardım etmek istedi ve topladığım parayla İstanbul’a geldim. Yardım malzemelerini temasta olduğum derneğin tırına yükledim. Gönüllü arkadaşlarla birlikte Malatya’ya geldik. Hatay’da durumun kötü olduğunu duyunca taksiyle Hatay’a geldik. Kızılay yetkililerine ulaştım. ‘Gönüllü olarak ne yapabilirsin’ diye sordular. ‘Her şeyi yaparım’ dedim. Geceleri arabalarda uyuduk. Yeni bir aile kazandım diyebilirim. İnanılmaz bir yardımlaşma var” diye konuştu.

BEN TEŞEKKÜR EDERİM

Rusya’da boş vakitlerinde yaşlılara gönüllü hizmet veren Kuznesova, “Hayatımda hiç bu kadar teşekkür duymamıştım. Yabancı olduğum için sanıyorum insanlar bana çok teşekkür ediyor. Gönüllüler, depremzedeler, halk gerçekten bir aile olduk ama ben bunun insanlık görevi olduğunu düşünüyorum. Esas bu dayanışma için ben teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!