Kırım Tatarları anmayı iptal etti

Güncelleme Tarihi:

Kırım Tatarları anmayı iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 01:11

KIRIM Tatarları, yerel Rus yönetiminin 6 Haziran tarihine kadar yarımadada tüm yürüyüş ve gösterileri yasaklamasının ardından bugün için planlanan sürgünün 70’nci yıldönümü nedeniyle düzenlenecek anma törenini iptal ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kırım Tatar Halkı Meclisi Başkanı Rıfat Çubarov, Ukrayna’nın Unian Ajansı’na yaptığı açıklamada törenin yapılacağını söylemişti. Kırım’ın Rus yöneticisi Sergey Aksenov’in ilan ettiği gösteri yasağını yorumlayan Çubarov, “6 Haziran’a kadar gösteri yapılmasının yasaklanması halkımızın Kırım’dan sürgün edilmesinin 70’nci yıldönümü dolayısıyla olduğu ortada. Gösteri yapma temel hakkımızı bu yıl da kullanacağız” demişti. Ancak ilerleyen saatlerde Tatar Halkı Meclisi’nin internet sayfasında yapılan açıklamada başkent Simferopol’da düzenlenmesi beklenen mitingin iptal edildiği, bunun yerine küçük anma etkinlikleri yapılacağı bildirildi.

Rusya yanlıları sınırı açacak

11 Mayıs’ta şaibeli bir referandum düzenleyerek Ukrayna’dan bağımsızlık ilan eden doğudaki Donetsk ve Lugans bölgeleri, bugün Rusya ile sınırları açmayı planlıyor. “Donetsk Halk Cumhuriyeti” Başbakan Yardımcısı Andrey Purgin, “Sınır kapılarında görev yapan muhafız ve gümrükçülere bize itaat yemini etmeleri çağrısı yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!