Kınadığı terörün kurbanı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kınadığı terörün kurbanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 09:35

Karin Funke Dütz, Paris’teki kanlı terör saldırısıyla şok oldu. Çok üzüldü. Tepki gösterdi. Ama insan onuru ve özgürlüğe karşı savaş olarak ilan ettiği teröre, İstanbul’da kendisi kurban gitti.

Haberin Devamı

İstanbul Sultanahmet’teki kanlı saldırıda ölenlerden biri de Karin Funke Dütz'dü... 63 yaşında, iki çocuk annesiydi. İlkokul öğretmenliğinden yeni emekli olmuştu. Gezmeyi çok seviyordu. Emekli olduğundan bu yana Almanya’da pek durmuyor, uzak ülkelere gidiyordu. Gezdiği yerlerin fotoğraflarını da sosyal medyada paylaşıyordu.

PAZARTESİ GİTTİ

11 Ocak Pazartesi günü yine bir yolculuğa çıktı. Bu kez İstanbul’u gezecek, oradan Abu Dabi ve Dubai’ye geçecekti... Almanya’dan İstanbul’a uçtu. 29 kişilik grupla Salı günü şehir turuna çıktı. Burada çektirdiği ve çektireceği yeni fotoğraflarını da yayınlayacaktı. Ancak terör onu Sultanahmet’te yakaladı. İstanbul, Karin Funke Dütz’ün son yolculuğu ve gördüğü son şehir oldu. Ne yazık ki burada çektirdiği fotoğrafları sevdiklerine gösteremedi.

TEPKİSİNİ GÖSTERDİ

Karin Funke Dütz, teröre karşı çok açık tavır aldı. 13 Kasım 2015’te Paris’te girişilen terör saldırısına karşı sessiz kalmadı. Tepkisini kendisine ait Facebook hesabında gösterdi. Profil fotoğrafına, Fransız bayrağını ekledi. Bununla kalmadı, duygu ve düşüncelerini de yazdı. “‘Paris’te suçsuz insanlara yapılanlardan dolayı şaşkın, üzgün ve kızgınım! Terörizm özgürlük ve insan onuruna karşı bir savaştır” sözlerini Facebook’tan paylaştı. Ancak Paris’te kınadığı terör, İstanbul’da onu buldu.

Kınadığı terörün kurbanı oldu



MAVİ-BEYAZ VE KIRMIZI

Facebook’taki profil fotoğrafına mavi-beyaz-kırmızı renkli Fransız bayrağını ekleyen Karin Funke Dütz, “Terörizm özgürlük ve insan onuruna karşı bir savaştır” diye yazdı.

 

BAKMADAN GEÇME!