Kiliseyi cami yapıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kiliseyi cami yapıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 07:55

Müslüman cemaat, yaklaşık 1 milyon 600 bin YTL'ye kiliseyi satın aldı.

Norveç'in en büyük kentlerinden Drammen'de kurulu Türk İnanç Cemiyeti, camiye dönüştürmek üzere 7 milyon 200 kron (Yaklaşık 1 milyon 600 bin YTL) ödeyerek Protestan Kilisesi'ni satın aldı. Olayı Norveç'de bazı gazeteler manşetten duyurdu.

Drammen Türk İnanç Cemiyeti Genel Sekreteri Hatice Elmacıoğlu yaptığı açıklamada, Protestan Kilisesi yönetimiyle yaptkıkları protokolle kilesinin tapusunu aldıklarını söyledi. Drammen'de bir süre önce 8 milyon krondan satışa sunulan Proteston Kilisesi'ni uzun pazarlık sonucu 7 milyon 200 bin krona aldıklarını belirten Hatice Elmacıoğlu, “Drammen'de bir evi cami ve cemiyet binası olarak kullanıyorduk. Ancak, burası hem cami hem de yapacağımız toplantılar için küçük gelmeye başlamıştı. 2 yıldır büyük bir yer ararken bu kilisenin satılık olduğunu öğrendik ve girişimlerimiz sonucu burayı satın aldık” dedi.

Drammen Türk İnanç Cemiyeti'nin 1989 yılında kurulduğunu ve 1000 üyesi ile Norveç'in en büyük Müslüman cemiyetlerinden biri olduğunu söyleyen Hatice Elmacıoğlu, 9 kişiden oluşan ylönetimde tek kadın üye kendisinin olduğunu anlattı. Elmacıoğlu, “Cemiyetimizin kuruluş tüzüğü dernek üyelerine İslam dinini, ahlakını ve Türk kültürünü öğretmek gayesindedir. Derneğimiz din görevlisi veya görevlilerini Diyanet İşleri Başkanlığı personeli arasından resmi olarak temin ediyor” diye konuştu.

Cemiyetin aldığı Protestan Kilisesi'nin hem cami hem de dernek binasına çevrileceğini belirten Hatice Elmacıoğlu, binayı daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağışlayacaklarını söyledi.

EZAN SESİ DUYULMAYACAK

Hatice Elmacıoğlu, Norveç devleti, hükümeti ve Drammen Belediyesi ile çok iyi ilişkiler içerisinde olduklarını belirterek, yaptıkları resmi protokole göre kilise binasını camiye dönüştürdükten sonra ho5parlör konulmayacağını ve dışarıya ezan sesi verilmeyeceğini kaydetti.

Norveç ve Drammen'de yayınlanan ulusal gazete ve internet sitelerinin satılan Protestan Kilisesi'nin camiye dönüytürüleceğini manşetten duyurduğunu söyleyen Hatice Elmacıoğlu, “Ulusal basın Norveç tarihinde bir ilk yaşandığını ve ülkenin son günlerdeki gündemini oluşturduğunu yazıyor. Bu da bizi mutlu etti” dedi.

“AYNI HOŞGÖRÜYÜ BEKLİYORUZ”

Yaklaşık 5 bin üyesi olan Drammen Protestan Kilisesi yöneticisi Tor Tjeransen, Norveç'te yaptığı açıklamada, Müslüman ülkelerin de kendilerine karşı aynı hoşgörüyle yaklaşmalarını istediklerini söyledi.

Tor Tjeransen, “Biz onlara kilisemizi veriyoruz, ne kadar anlayışlı ve toleranslı olduğumuzu gösteriyoruz. Müslümanların da, ülkelerinde bize anlayışlı ve toleranslı davranmalarını isteriz. Ancak, bizler kilise alım satımı konusunda, o anlayışı bulamıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!