Kilisenin şifresi

Güncelleme Tarihi:

Kilisenin şifresi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2006 00:00

Hazreti İsa’nın Mecdeleli Meryem’den çocuğu olduğunu öne süren Da Vinci Şifresi kitabından sonra şimdi de İsa’nın kardeşleri olduğu, ancak kilisenin bu gerçeği bile bile gizlediği öne sürüldü.

HIRİSTİYAN aleminin Noel yortusunu kutladığı şu günlerde İngiliz Channel 4 için hazırlanan bir belgeselde kilisenin Hz.İsa’nın erkek kardeşleri ve kız kardeşi bulunduğu gerçeğini bilerek gizlediği iddia edildi.

Pazartesi günü yayınlanacak olan belgesele göre Dan Brown’un Da Vinci Şifresi kitabında iddia ettiği gibi İsa Peygamberin gizli bir ailesi olduğu doğruydu. Ancak Hz.İsa’nın bir eşi ve çocuğu değil, erkek kardeşleri ve kızkardeşi vardı. Bunların isimleri de James, Joses, Simon, Yuda, Salome ve Meryem’di. Hıristiyanları özellikle de Katolikleri kızdıracağı söylenen bu iddiayı ortaya atan kişi ise inançlı bir Hıristiyan olan Oxford Brookes Üniversitesi’nin ilahiyat uzmanlarından Dr. Robert Beckford. Yine kutsal topraklarda bulunan bir Yunan Ortodoks Manastırı’nda yer alan eski bir tasvirde Hz.Meryem’in bindiği atı çeken Hz.Yusuf ve küçük Hz.İsa ile çıkınını sopanın ucuna bağlamış bir genç görülüyor. Belgesele göre bu tasvirde görülen genç Hz.İsa’nın erkek kardeşi James’ten başkası değil.

HZ. MERYEM BAKİRE ÖLDÜ

Dr.Beckford, Yeni Ahit’in ilk kitabı olan Matta’nın incilinde Hz.İsa’nın ailesi olduğuna dair ifadeler yer aldığını öne sürüyor. Buna göre Hz.İsa memleketi Nazaret’te bir sinagogta dua ederken Mesih olduğuna dair iddialarını sorgulayanlar birbirlerine, "Bu marangozun oğlu değil mi? Annesi Meryem, kardeşleri James, Joses, Simon ve Yuda değil mi. Kızkardeşleri bizimle değil mi" diye sorarlar. Markos’un kitabında Hz. İsa vaaz verdiği sırasında kendisini aramaya çıkan annesi, erkek ve kız kardeşlerinden söz ediliyor.

Tasvirin bulunduğu St.Gerosimos Manastırı’nın keşişlerinin inancına göre, Hz Meryem ile Yusuf buluştuklarında, dul olan adamın çocukları da vardı. İşte bu çocuklar, Hz. İsa’nın üveykardeşleri oldular. Beckford’a göre ise Hz.İsa’nın Tanrı’nın oğlu olduğu ve Hz.Meryem’in ölene kadar bakire kaldığı inancını yaymak isteyen kilise ise İsa Peygamberin öz kardeşleri olduğu gerçeğini bilerek sakladı.

İngiliz ilahiyatçı Dr.Beckford’a göre Matta ve Markus incillerinde kısa da olsa İsa’nın ailesine gönderme yapılırken, onlardan sonra gelen Luka kitabında kesinlikle Meryem ile Yusuf’un başka çocukları olduğuna atıfta bulunulmuyor. Beckford’a göre bu da Hz.İsa’nın M.S.33 yılında ölümünün ardından ilk Hıristiyanlar arasında yaşanan iktidar çekişmesinden kaynaklanıyor. Yuhanna’nın kitabında Hz.İsa’nın Aziz Petrus’tan cemaatine sahip çıkmasını istediği öne sürülür.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!