Kilise katliamının faili hâkim karşısında

Güncelleme Tarihi:

Kilise katliamının faili hâkim karşısında
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2015 09:16

ABD'de, siyahilerin gittiği kilisede 9 kişiyi öldürmekle suçlanan Dylann Roof, hakim karşısında... Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları, mahkemede Roof'la yüzleşti. Duruşmada söz alan acılı aileler video konferans yoluyla "canlarını yakan gence" seslendi. Öte yandan, Roof'un siyahi Walter Scott'ı öldüren polis memuruyla bitişik hücrelerde kaldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

Duruşmanın hakimi James Gosnell, ilk olarak öldürülen kişilerin yakınlarına söz verdi.

Saldırıda 59 yaşındaki annesini kaybeden Anthony Thompson, sanık Roof'a "Seni affettim, ailem seni affetti. Ancak bu fırsatı tövbe etmen için kullanmanı isteriz" dedi.

Duruşmaya video konferans yoluyla bağlanan, öldürülenlerden 70 yaşındaki Ethel Lance'nin kızı da "Seni affettim. Canımı yaktın. Birçok kişinin canını yaktın" ifadelerini kullandı.

Saldırıda büyük babasını kaybeden Alana Simmons da bu saldırının nefret yüzünden gerçekleştirildiğini belirterek, "Büyük babam ve diğer kurbanlar nefret yüzünden öldü. Düşmanlık kazanamayacak ve mahkemeye nefretin kazanamamasını sağladığı için teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

YÜZÜNDE BOŞ BİR İFADEYLE DİNLEDİ

Duruşmadaki konuşmalar sırasında öldürülen kişilerin yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ailelerin konuşmalarını dinlerken, hareketsiz duran Roof'un yüzünde boş bir ifade vardı.

Duruşmanın hakimi, eyalet yasasına göre cinayet suçundan dolayı kefaleti mümkün olmayan Roof'a silah bulundurma suçundan dolayı 1 milyon dolar kefalet bedeli belirledi.

"IRK SAVAŞI" BAŞLATMAK İÇİN YAPMIŞ

CNN'nin iki polisin ifadesine dayandırdığı habere göre; Roof, kilisede 9 kişiyi öldürdüğünü kabul etti. Polislerden biri, Roof'un yetkililere "ırk savaşı" başlatmak için katliam yaptığını söylediğini aktardı.

Öte yandan, saldırganın oda arkadaşı Joey Meek, ABC News'a yaptığı açıklamada arkadaşının bu olayı 6 aydır planladığını belirtti. Meek, Roof'un ırk konusunda oldukça ayrımcı olduğunu ve herkesin hatırlayacağı bir olay gerçekleştirmek istediğini söyledi. Meek'in ancak, bu konuda yetkilileri uyarmadığı da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Kilise katliamının faili hâkim karşısında
SİYAHİ ŞÜPHELİYİ ÖLDÜREN POLİS CİNAYETTEN YARGILANACAK

YAN HÜCRESİNDE O KALIYOR

Ayrıca, ABD'yi sarsan katliamın failinin Güney Carolina'da bulunan bir cezaevinde, siyahi Walter Scott'ı vuran polis memuru Michael Slager'la bitişik hücrelerde kaldığı ortaya çıktı.

Mashable'dan Brian Ries'ın haberine göre; Roof, Charleston'daki Sheriff Al Cannon Gözaltı Merkezi'nin 1141B numaralı hücresinde kalırken, hemen yanındaki 1140B numaralı hücrede de Slager kalıyor.

Roof, 23 Ekim ve 5 Şubat 2016 tarihlerinde yeniden hakim karşısına çıkarılacak.

Güney Carolina eyaletinde 21 yaşındaki Dylann Roof'un, ülkenin en eski kiliselerinden biri olan Emanuel Afrika Metodist Episkopal Kilisesi'ne düzenlediği saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Roof, Kuzey Carolina'nın Shelby kasabasında yakalanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!