Kiev’den Starlink için Elon Musk’a teşekkür

Güncelleme Tarihi:

Kiev’den Starlink için Elon Musk’a teşekkür
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 07:00

Ukrayna ordusu Donbas cephesinde iletişim için Elon Musk’ın işgalin başında gönderdiği Starlink cihazlarına güveniyor.

Haberin Devamı

Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu milyarder iş insanı Musk, uydu üzerinden internet erişimi sağlayan cihazlardan binlercesini savaşın ilk haftasında Ukrayna’ya hibe etmiş, bu ülkeyi planlanandan bir yıl erken Starlink kapsama alanına almıştı. Donbas bölgesindeki İzyum kentindeki bir Ukraynalı müfreze komutanı, “Starlink olmasaydı savaşı çoktan kaybederdik” dedi.

‘ÇOK ETKİLİ BİR EKİPMAN’

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov da “Starlink, normal cep telefonu ve internet hizmetinin olmadığı yerlerde komutanlar ve birlikler arasındaki iletişim için kritik önemde” diyerek sistemi övdü. Elon Musk’a teşekkür için bir mektup yazan Bakan Reznikov, “Starlink öldürücü değil ama gerçekten çok etkili bir ekipman” dedi. Starlink, normal Wi-Fi ya da kablo ağının olmadığı ücra bölgelere sadece bir anten yardımıyla altyapıya gereksinim olmadan internet götürmek için tasarlanmıştı.

Haberin Devamı

RUSYA: O SİLAHLARI DEPODA VURDUK

Rusya Savunma Bakanlığı, ABD’nin Ukrayna’ya gönderdiği füze ve roket sistemlerini bulundukları depoda imha ettiklerini iddia etti. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Odessa’da NATO ülkelerinden gönderilen ‘Harpoon’ füzelerinin tutulduğu bir depo ile Donetsk’te ABD yapımı HIMARS topçu roket sistemini vurduklarını” söyledi. Harpoon, bir gemisavar füzesi iken, HIMARS ise karadan fırlatılan yüksek hassasiyetli bir roket sistemi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!