Kertenkele dahi "Cockney" aksanıyla konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Kertenkele dahi Cockney aksanıyla konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2010 21:34

Amerika çok hareketli, çekici, çarpıcı, cazip, eğlenceli bir ülke. Özellikle yeniliklerin beşiği New York. Bunca milyon turist boşuna gelmiyor ki buraya? Bir de imkanı olsa gelecekleri hesaplamaya kalksak rahat bir milyara ulaşırız. Şimdi bir soruyla başlayıp rakkam cümbüşündeki kentte olup bitenlerden bir kaç örnek verelim: ''Amerikalıların ilgi duyduğu yerler hangisi?''Kış tatili için Meksika, Karayipler, baharda-yazda kısaca İngiltere, İtalya ve Fransa.

Haberin Devamı

Yeni Dünya insanları için İngiltere'nin ayrı bir yeri var. Amerikalılar 'Kraliçe' veya kulağı tırmalayan 'cockney' aksanıyla konuşan İngilizlere hayran. ABD'de TV kanalları aksanlı İngilizce konuşan aktörlere yarışma programları, dram dizileri için bavul dolusu para ödüyorlar. Bir sigorta şirketi mültümilyon dolarlık TV reklamında kullandığı karış boyu kertenkeleyi dahi aksanlı İngilizceyle seslendiriyor.

Rakamları bol şehirde eski eşi Türk olan Nello Balan'ın adını taşıyan restoran pahalılıkta kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Geçenlerde New Jersey Nets basketbol takımını satın alan Rus milyarder Mikhail Prokhorov yedi arkadaşıyla Nello'da hafif bir öğle sonrası yemeğine 15 bin dolar ödedi. İki şişe Petrus ve Latour şarabının tüketildiği yemek sonunda Rus zengini garsona dört bin dolar bahşiş verdi.

Haberin Devamı

'Nello' Manhatan'ın mutena semtinde İtalyan mutfağının bir temsilcisi. Wall Street bankerleri, Hollywood yıldızları, manken, uluslararası sosyete mensuplarının uğrağı. Nello Balan bir kaç yıl önce yüklü para ödeyerek New York Post gazetesinde ''Majesteleri merhum Prenses Diana, Prens Andrew ve Monaco Prensi Albert'' başlıklı ilan yayımlattı. Amacı, asil soylu müşterilerinin isimlerini verip New York'ta 30 bine yakın restorandan farklı olduğunu göstermek idi.

Binlerce polisin atış hedefi olan Jesse Oldshein ölünce sırrı açığa çıktı. Jesse'nin ezik burnu, tek gözü kısılmış, toplu tabancayla karşıya ateşe hazır kağıtta hedef resmi uzun yıllar New York polislerinin tabanca atışında eğitim malzemesi olrak kullanıldı. Polisler 'Eşkiya' yazılı resimden ötürü Oldshein kaçak bir katil diye biliyorlardı. Polis Müdürü Raymond Kelly 92 yaşında kanserden ölen Jesse'nin gerçekte emekli bir komiser olduğunu açıkladı.

Egzotik esmer güzeli Cher Thompson Manhattan Devlet Mahkemesi'nden çıkarken karşısında bir düzine fotoğrafçı gördüğünde baygınlık geçirerek kaldırıma düştü. 28 yaşındaki Cher babası, büyükbabası yaşında özürlü, bunamış erkeklerden para sızdırdığı için savcılıkça aranıyordu.Açgözlü kadın 64 yaşında hafızasını yitirmiş Howard Zeimer ile nikah kıydıktan sonra bankadan 100 bin dolarını çekti. Sokaklarda teneke kutuları toplayıp satmaya çalışan eski fabrikatörü gören bir tanıdığı kanalıyla savcılık olaya el koydu. Cher'in son avı ise gene beyin hastalığı geçirmiş 90 yaşındaki John Grant idi. Grant 100 bin doları aşkın para kaptırdığıCher Thompson'u tanımaktan aciz idi.

Haberin Devamı

New York Moda Haftası geçen pazar sona erdiğinde alışılmadık oranda ucuz satışlar başladı, markalar işporta fiyatına düştü. Versace'nin ipek elbisesi 2,389 dolardan 1,194'e, Rodarte'nin zincirli tül kıyafeti 10,145'den 2,499 dolara, 3,025 dolarlık Prada giysisi 909'a, Balenciaga'ın desenli eteği 1,195'den 344 dolaraMaec Jacobs'un uzun topuklu iskarpini 485 dolardan 144'e, Lanvin'in kemerli sandaleti de 495'den 149 dolara yeniden etiketlenerek satışa sürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!